A. R. | 16. 6. 2024, 10:58

Kris iz skupine Joker Out naznanil nekaj, česar zagotovo nismo pričakovali (FOTO)

Mediaspeed/B. C.

Joker Out so se po enem letu vrnili na Ptuj, a za Bojana je bil nastop težka osebna preizkušnja.

Joker Out so po uspešni evropski turneji končno imeli koncert na domačih tleh. Konec tedna so prvič v karieri nastopili na čudoviti lokaciji Panorame s pogledom na Ptujski grad. Razlog velikega koncertnega spektakla je bilo praznovanje pol stoletja priljubljene blagovne znamke Poli.

Fante smo ujeli v zaodrju tik pred koncertom, kjer sta člana skupine Joker Out Kris Guštin in Nace Jordan za Metropolitan spregovorila o prihajajočem novem singlu in izzivih, s katerimi se soočajo med nastopi na prostem. Slovenskim oboževalcem sta poslala prav posebno sporočilo, ki ga boste zagotovo želeli slišati.

Mediaspeed/B. C.

Prekrasen ambient ptujskega gradu je bil čudovita kulisa za vroč petkov koncert skupine Joker Out. Nad lokacijo sta bila navdušena tako Nace kot Kris, ki je povedal:

"Vsa druga grajska dvorišča na Ptuju smo že obdelali, samo ta nam je še ostal. Meni je lokacija všeč, ker je travnik malo pod naklonom. Oder je postavljen nižje, malo me spominja na originalen glasbeni festival Woodstock."

Novi singel Šta bih ja

Fantje so se pred kratkim vrnili iz tujine, kjer so snemali nov studijski album, ki predvidoma izide na začetku jeseni.

"En mesec smo bili v studiu, kjer smo se nagarali in nadelali. Sploh se nismo še spravili, da bi poslušali vse, kar je narejeno. Potrebovali smo malo pavze, ker je bilo to obdobje res intenzivno, tako da zdaj smo počasi padli nazaj noter in pripravljamo nov singel Šta bih ja, ki bo izšel poleti," pove Kris. Omenjeno prihajajočo pesem pa so obiskovalci njihove evropske turneje že lahko slišali in iz nje naredili že uspešnico.

Kris Guštin in Jan Peteh

Kris Guštin in Jan Peteh

Mediaspeed/B. C.

"Ko smo pesem Šta bih ja začeli igrati v živo, nismo niti razmišljali, da bo singel ... Ko smo stopili na oder in jo začeli igrati, so jo ljudje peli, da smo imeli občutek, kot da je pesem že izdana in potem smo vedeli, da je to pravi komad za singel," opisujeta Kris in Nace, kako se je vse skupaj začelo.

Nace Jordan

Nace Jordan

Mediaspeed/B. C.

Kakšna bo končna studijska preobleka pesmi Šta bih ja, se pustimo presenetiti. Ob koncu turneje si je Nace uresničil posebno željo, nakup nove kitare, Krisu pa se je želja izpolnila kar s turnejo, saj je, kot nam je zaupal, obiskal že skoraj vse evropske države. Poleti bo odkljukal še Romunijo in Bolgarijo, tako da mu bo bodo ostale samo še Portugalska ter manjša Vatikan in San Marino.

Po izidu novega albuma sledi ...

Ker je bil koncert na prostem, je beseda nanesla tudi na nadležne živali, kot so vešče in komarji, ki včasih znajo zatavati na oder. "Meni se je v preteklosti, preden sem se pridružil skupini, večkrat že zgodilo, da sem med nastopom pojedel kakšno muho, imel težave s pikanjem komarjev in veščami, ki so se mi zaletavale v glavo," z nasmehom pove Nace, Kris pa ob tem doda, da se spomni, da je imel enkrat zelo bližnje srečanje z veščo njihov pevec Bojan.

Za konec pa Kris v imenu skupine Joker Out slovenskim oboževalcem sporoča novico, ki je vsekakor nismo pričakovali, saj skupina za letos sprva ni načrtovala nobenih nastopov po Sloveniji: "Slovenski publiki sporočamo, da je ptujski koncert bil edini koncert letošnjega poletja v Sloveniji, ampak ko bo izšel album, bodo Slovenci zagotovo eni izmed prvih, ki ga bodo lahko slišali v živo."

S Krisom in Nacetom v zaodrju pred velikim koncertom

S Krisom in Nacetom v zaodrju pred velikim koncertom

Uredništvo

Na koncert prišli tudi iz tujine

Joker Out so nekaj minut pred 21. uro stopili na oder in nas v petkov večer popeljali z njihovo uspešnico Gola. Sledile so pesmi Vem, da greš, Tokio, Dopamin, Ona, prihajajoči singel Šta bih ja, Omamljeno telo, A sem ti povedal, Vse kar vem, Katrina, Demoni, Padam in Metulji.

Na koncertu smo opazili tudi njihovega nekdanjega člana, basista Martina Jurkoviča, na katerega fantje še vedno gledajo kot na podaljšanega 6. člana skupine. Ni lepšega kot videti, da se fantje med seboj še vedno podpirajo in si stojijo ob strani.

Mediaspeed/B. C.

Za pevca Bojana je bila vrnitev na Ptuj na nek način prelomna, saj je prav v tem kraju lani poleti imel panični napad. Pred začetkom pesmi Everybody is waiting se je razgalil pred večtisočglavo množico in spregovoril o svojih strahovih.

"Lani sem imel med koncertom tesnobni napad. Moram priznati, da sem bil od takrat pod blažjo-hujšo travmo in sem se na vsakem koncertu močno močno tresel in doživljal panične napade. Tako da danes smo se vrnili na Ptuj pred mnogo večjo publiko in odločil sem se, da je danes dan, da te okove vržem dol s sebe. In da oder spet postane varen, domač prostor. Najlepša vam hvala za nocojšnji večer, krasni ste in čutimo to ljubezen in 'Dovolj je bilo'. Samo da veste, zaenkrat nisem imel nič, tako da nam gre super." Nato pa sedel za klaviaturo in odpel čutno balado Everybody's Waiting.

Mediaspeed/B. C.

Sledile so skladbe Ngvot, Proti toku, Bele sanje, Plastika, Carpe, Ne bi smel in Barve oceana. Seveda na repertoraju ni manjkala evrovizijska pesem Carpe Diem, ki jim je odprla marsikatera vrata na tuji trg. Kar potrjuje dejstvo, da imajo člani ogromno oboževalcev po Evropi, saj so v zraku plapolale različne barve zastav, med drugim so prišli iz Finske, Italije in Srbije.

Mediaspeed/B. C.

Pri pesmi Umazane misli je bil čas za karaoke, ko so na svoj račun prišli najbolj zagreti oboževalci v prvih vrstah. Med drugim smo lahko slišali tudi finsko različico pesmi Umazane misli.

Koncert so člani sklenili s himno generacije Novi val, s katero upajo, da so prav oni nova generacija, novi val, ki lahko prinese spremembe v tem svetu.

Mediaspeed/B. C.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu