T. R. K. | 14. 5. 2024, 08:37

Hude obtožbe! Policija pojasnila, zakaj je bil z Evrovizije izključen predstavnik Nizozemske

Joost Klein

Profimedia

Policisti so razkrili, zakaj so iz evrovizijskega tekmovanja izključili nizozemskega predstavnika. 

Nizozemskega predstavnika Evrovizije Joosta Kleina so minuli konec tedna izključili iz tekmovanja za pesem Evrovizije, ki se je odvilo Malmöju na Švedskem. V nekaj tednih bo Klein morda kazensko preganjan zaradi obtožb, da je grozil snemalcem, ki so delali na tekmovanju.

Kot poroča NL Times, naj bi med zaslišanjem v zvezi z indicentom, ki se je zgodil v četrtek zvečer, priznal svojo krivdo. Viri so za švedski časnik Aftonbladet povedali, da se je Klein razburil zaradi množice fotografov in snemalcev, ki so se mu približevali in da se je proti neznani osebi zapodil s stisnjeno pestjo

Čeprav ženske domnevno ni udaril, je bila njena kamera poškodovana, oskrbeti so ji morali tudi ureznino, poroča švedski časnik. Več prič je policiji povedalo, da je bil "zelo agresiven", a tudi, da se je kmalu po incidentu opravičil in rekel, da mu je žal. 

Medijski predstavnik Joosta Kleina, Cornald Maas

Medijski predstavnik Joosta Kleina, Cornald Maas

Profimedia

Sodni pregon neizbežen 

Kljub obžalovanju je policija za švedsko javno radiotelevizijo SVT povedala, da verjame, da so dokazi proti Kleinu močni in da se zdi, da je sodni pregon neizbežen. "Za obravnavo primera se običajno potrebuje približno šest do osem tednov, pričakovati je, da se bo začela junija," je dejal Emil Anderson, vodja preiskovalne policije v Malmöju.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu