14. 6. 2022, 11:22

Poklicali smo ga in izvedeli, kako resno je zdravstveno stanje Ota Pestnerja

Facebook/Oto Pestner

Slovenska javnost je v skrbeh in bdi nad zdravstvenim stanjem Ota Pestnerja, ki je na koncertu doživel srčni napad. Z njegovim menedžerjem smo se pogovarjali o njegovem zdravstvenem stanju in preverili, ali govorice iz medijev res držijo.

66-letni Oto Pestner je konec preteklega tedna med koncertom v Rogaški Slatini doživel srčni napad. Po tem, ko se je vrnil na oder, se je zgrudil, za tem pa so mu z oživljanjem pomagali tudi gledalci. Njegov menedžer Gregor Karer je za Metropolitan pojasnil, kako se naš slovenski glasbenik počuti in kje se trenutno zdravi. 

Kakšno je zdravstveno stanje Ota Pestnerja?

"Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, trenutno se nahaja v mariborski bolnišnici. Je buden in stabilen. Težko govorim o podrobnostih, a vsi verjamemo, da bo v redu," je optimističen Karer. 

Je Pestner še vedno v mariborski bolnišnici? V medijih so se namreč pojavile govorice, da naj bi bil premeščen v Ljubljano. 

"Tako je, nahaja se v Mariboru. Cilj sicer je premestitev v Ljubljano, a so zdravniki zaenkrat ocenili, da je trenutno zanj boljše, da ostane na istem mestu," je še povedal pevčev manedžer.

Je dovolj pri moči, da ga lahko obiščejo njegovi najbližji?

"Ja, obiski so dovoljeni. Trenutno je z njim samo žena. Z njo tudi komunicirava in ostajava v kontaktu, da me obvešča o tem, kako se počuti," je še dodal in pojasnil, da ni v življenjski nevarnosti ter da dobro okreva.

Koncert si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord