Uredništvo | 10. 2. 2024, 19:30

Glasbena ekstaza v Cankarjevem domu z Urošem in Tjašo (FOTO)

Andraž Martinšek

Z Urošem in Tjašo, ki sta hram kulture razprodala v pičlih 36 urah, je v petek dihala celotna Gallusova dvorana Cankarjevega doma. "To je bil večer za spomine," sta povedala.

Petkov koncert Uroša in Tjaše ni bil samo koncert, bilo je posebno glasbeno in čustveno doživetje. Na odru je namreč Uroša in Tjašo poleg njunega banda spremljal še orkester, mladinski pevski zbor, spremljevalni vokali in glasbeni gostje. Koncert se je začel s spuščeno zaveso in dramatično uverturo njunih skladb. Proti koncu uverture se je zavesa začela dvigovati, izstrelile so se iskrice in na oder sta stopila Uroš in Tjaša, ki so ju poslušalci koncerta pozdravili z bučnim aplavzom. To je bil seveda šele začetek. Po treh skladbah je bila na vrsti pesem z naslovom Odgovor že poznaš.

Andraž Martinšek

Kasneje je sledila Pesem za mami, ki jo je Tjaša namenila svoji pokojni mami. Na odru se je na klavirju Tjaši pridružil Gašper Konec in sledila je pesem, ob kateri je jokala cela dvorana. "V pesmi pojem, da je od nas šlo le njeno telo. In v to tudi verjamem, zato je danes na prvem balkonu edini prosti sedež v dvorani namenjen njej. Vem, da me gleda in vem, kako zelo ponosna je name," je s solzami v očeh povedala Tjaša.

Andraž Martinšek

Bogati glasbeni aranžmaji so z razširjeno glasbeno zasedbo v dvorani poskrbeli za pravo glasbeno ekstazo. Tjaša se je z novo obleko na oder vrnila ob skladbi Pesem, ob kateri so se jima na odru pridružili tudi Kvatropirci. Njuno petkovo glasbeno pravljico pa so pomagali dokončati tudi legendarni Game Over, ki so z njima zapeli "Ob tebi" in "Naj vedo". V nadaljevanju je sledilo še kar nekaj skladb, ki so po večini del njunega drugega albuma. Manjkala ni niti pesem z naslovom "Ko zaspiš", ki je posvečena njuni hčerki Lori. Proti koncu koncerta so se izstrelili še konfeti, nastopajočim pa je občinstvo namenilo več stoječih ovacij. Za konec sta sledili še pesem Eno srce in Boš znal naprej me ljubiti.

Andraž Martinšek

"Tako popolno, da bo steklasika dobila svoje nadaljevanje"

"Cankarjev dom je bil brez dvoma najin največji projekt do sedaj. Ob koncu prejšnjega leta sva ga napovedala s singlom Eno srce, ki pa je tudi del najinega drugega albuma Steklasika," povesta zakonca Steklasa in dodasta: Steklasika pa bo 6. septembra dobila svoje nadaljevanje in sicer v letnem gledališču Studenec.

Andraž Martinšek

"Priprave na ta koncert so trajale nekaj mesecev. Najprej so bile samo ideje, ki smo jih z ožjo ekipo razvijali, spreminjali, dodelovali. Potem so vse pesmi s prvega albuma dobile nove aranžmaje. Nato pa sva jih morala smiselno razvrstiti in razmisliti o gostih. Želela sva, da imava z gosti neko smiselno povezavo. S Kvatropirci imamo navezo dolgo od samih začetkov in smo v prvi vrsti prijatelji. In prijatelje si želiš imeti ob strani na tak večer. S skupino Game over pa nas povezuje pesem Ob tebi," sta povedala.

Andraž Martinšek

"Midva sva ji lani ponovno vdihnila življenje s priredbo in se nama je zdelo super, če bi jo izvedli vsi skupaj. Je bilo pa zanimivo, da pred tem koncertom ni bilo prisotne nobene treme, kar je bilo v bistvu precej novo in čudno za naju. Bila sva dobro pripravljena in hkrati obdana s profesionalci na vseh področjih (glasbeniki in tehnična ekipa) in sva se dejansko lahko samo prepustila občutkom. Nekako sva upala na lep sprejem, ampak večminutnih stoječih ovacij na koncu pa res nisva pričakovala in s tem se je sklenil cel krog. Za to se živi. Za to se gara. Dajemo en drugemu. Midva glasbo, s katero se lahko ljudje poistovetijo, ljudje pa z obiski koncertov nama omogočajo živet najine sanje."

Novo na Metroplay: Nastja Gabor o materinstvu, dojemanju ljudi in novih projektih