M. M. | 4. 8. 2022, 12:41

Legendarni Saša Lošić končno pokazal, kako je videti brez kape!

Twitter/Dnevnik

Priljubljeni pevec je sredi 80. let prejšnjega stoletja sprožil nov trend, ki so ga z navdušenjem pozdravili prodajalci pokrival, ki so na njegov račun prodali ogromno kap. 

Legendarni vodja skupine Plavi orkestar, Saša Lošić Loša, ima že od začetka svoje 35-letne kariere vedno na glavi pokrivalo, ki ga skoraj nikoli v javnosti ne sname.

Malokdo ga je videl brez, prav ena takšna fotografija se je zdaj pojavila na Facebook profilu Nevena Kepeskega, glasbenika in urednika številnih medijskih projektov ter založnika.

"Spomin na enega boljših žurov v Zagrebu, v 80. letih. In bilo jih je ogromno. Loša in Boro Radaković. Zatresla sta Beatlese. Mislim, da je to verjetno edina fotografija Loše brez kapice ..." je v opisu zapisal Kepeski.

Črno-bela fotografija je navdušila njegove sledilce. "Super", "Uau", "Lep pozdrav ekipi, ko se srečamo", so le nekateri od komentarjev pod fotografijo.

Kaj je skrivnost nošenja pokrival?

O razlogih, zakaj Loša nosi klobuk, krožijo različne zgodbe in nihče točno ne ve, zakaj si je Loša izbral tako podobo.

Zagotovo je priljubljeni pevec sredi 80. let prejšnjega stoletja sprožil nov trend in tako so številni prodajalci klobukov v Sarajevu in nekdanji Jugoslaviji po njegovi zaslugi dobro zaslužili.

Eden od prodajalcev je celo tekel za njim po sarajevski ulici, glasbenik pa se je te anekdote spomnil pred velikim koncertom v varaždinski Areni konec leta 2018.

Bobo

Med hojo po ulici se je po pripovedovanju Loša ustavil in za seboj slišal, da ga nekdo kliče po vzdevku. Ko se je obrnil, je videl, da proti njemu teče lastnik trgovine s klobuki. 

Ko ga je dohitel se mu je zahvalil, ker je prodal 70.000 "njegovih" kap, s katerimi sta z ženo zgradila vikend.

Celo rotil ga je, naj ne spreminja imidža, Loša pa mu je, kot kaže, prisluhnil in ostal še naprej zvest svoji podobi in pokrivalom, ki so z leti postali njegov zaščitni znak.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.