9. 7. 2024, 07:13 | Vir: STA

Srbska pevka Konstrakta z novo skladbo

Profimedia

45-letnica je znana po tem, da skozi glasbo spregovori o pomembnih družbenih temah.

Srbska kantavtorica Ana Đurić z umetniškim imenom Konstrakta je objavila novo skladbo z naslovom Zabava. V njej se srbska pevka ukvarja z zabavo kot najmočnejšim orodjem sodobnega sveta.

Založba Universal Music Group je še objavila, da pesem, ki je dostopna prek platform za pretočno predvajanje glasbe, "izpoveduje pogled na zabavo kot na pojav, ki presega in si prisvaja vse aktivnosti, pasivizira in izčrpava". "V svetu zavzemanja stališč, identitet, klasifikacij in prepričanj pesem poudarja, kako se v osnovi in v resnici nič ne dogaja," so še sporočili.

Skladbo po navedbah srbskih medijev spremlja svež in izviren zvok. Konstrakta je za skladbo Zabava, ki poleg izrazitega elektropop zvoka vsebuje tudi etno elemente, napisala besedilo, skupaj z Milovanom Boškovićem pa tudi glasbo.

Po napovedih bo Konstrakta imela svoj prvi veliki samostojni koncert v Beogradu z matično skupino Zemlja Groove 19. septembra v Sava centru. Po izobrazbi arhitekta se je Konstrakta leta 2019 odločila za samostojno glasbeno pot. Pred tem je bila glavna vokalistka indie pop skupine Zemlja gruva, ki je bila ustanovljena leta 2007. Leta 2022 je s skladbo In corpore sano, ki se osredinja na prazne obljube politikov o boljši prihodnosti, nastopila na Evroviziji v Torinu.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak