R.S. | 10. 5. 2023, 07:10

Lepa gesta: na evrovizijskem odru se je Srb poklonil žrtvam strelskih pohodov

Profimedia

30-letniku je s svojim nastopom uspelo prepričati gledalce, saj ga bomo v soboto gledali v velikem finalu Evrovizije. 

Za nami je prvi predizbor Evrovizije, v katerem se je za deset mest v finalu borilo 15 držav. V finale so se uvrstile Hrvaška (Let 3), Moldavija (Pasha Parfeni), Švica (Remo Forrer), Finska (Käärijä), Češka (Vesna), Izrael (Noa Kirel), Portugalska (Mimicat), Švedska (Loreen), Srbija (Luke Black) in Norveška (Alessandra). V četrtek bo sledil drugi predizbor, na katerem bodo slovenski predstavniki Joker Out nastopili s pesmijo Carpe Diem. 

Nenavaden nastop z lepo gesto

V prvem predizboru je veliko pozornosti pritegnil srbski predstavnik Luke Black s pesmijo Samo Mi Se Spava. Pesem je napisal iz pozicije lika iz videoigre The Sims, skladba pa govori o ‘kolektivnem prebujanju’. Vizualna podoba nastopa je bila zelo temačna in skrivnostna. Na odru sta prevladovali črna in bela barva, z rdečimi odtenki in veliko dima. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

30-letnik je nosil belo srajco in črne hlače. Na srajci je imel črno pentljo, kot poklon srbskim žrtvam strelskih pohodov. Črno pentljo je nosil tudi v nedeljo na turkizni preprogi.

Profimedia

Po tragedijah v Srbiji je bil Black vidno pretresen. "Morate mi oprostiti, da nisem tako vesel in razpoložen kot običajno. Kar se je zgodilo v moji državi, je tragedija," je povedal dan po prvem streljanju v Srbiji, ki je terjalo devet žrtev. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.