A. R. | 7. 6. 2023, 12:05

Maraaya: "Bodi, kar si, iz mesa in krvi, brez filtrov in skrbi!"

Neo Visuals

Še preden boste zares skočili v natikače in bikini ter se s skokom v vodo ohladili pred poletno pripeko, vam Marjetka in Raay servirata novo pesem, ki vam bo hitro zlezla v ušesa in vas prisilila k miganju z boki ob vsakdanjih opravilih.

Ob omembi nebes ste verjetno najprej pomislili na ljubezensko balado, a boste presenečeni. "Pesem 'Nebesa' govori o deželi, o kraju, kjer smo vsi lahko to, kar smo, kjer vedno poskušamo poiskati lepe besede, prijaznost, ljubezen drug do drugega in sprejemanje," pove Marjetka, ki se sprašuje, kako malo potrebujemo, da bi ta nebesa lahko imeli kar na Zemlji.

"Ko ljudje poslušajo 'Nebesa', si želim, da se imajo fajn in da si rečejo, da če danes nekoga nasmejim, osrečim, izberem eno lepšo besedo, sem že morda spremenil svet. Ne rabimo narediti nekaj velikega, da bi začutili spremembe."

Raay in Marjetka sta sicer svoja mini nebesa našla na Korčuli, kamor se z družino in prijatelji vračata vsako leto, in kjer je lani poleti nastalo to besedilo: "Na plaži se sprostiva, uživava, vsi kanali se takrat odprejo, in tako so nastala Nebesa, ki so med številnimi novimi skladbami prišla na vrsto za izid šele zdaj, jih pa z občinstvom že nekaj časa prepevamo na koncertih."

Neo Visuals

Videospot so snemali v Budimpešti v dveh dneh: "V videu sva želela izpostaviti vključevanje, sprejemanje, ljubezen drug do drugega, razumevanje drugačnosti in raznolikosti. Izjemna lokacija, muzej selfijev v Budimpešti, s kupom zanimivih scen, ter mednarodna zasedba plesalcev in statistov različnih ras, karakterjev ... je botrovala, da sva sprejela snemalo zahtevnejši projekt. Nebesa sva si zamislila kot srečen kotiček, kot nekaj zabavnega, kjer se imamo vsi lepo. Tam barve, ljudje vseh narodnosti, ras, mladi in stari, ne igrajo nobene vloge, to je prostor, kjer s(m)o sprejeti vsi. Kjer se vsak lahko sprosti in je, to kar je. Kjer se ne rabiš pretvarjati, da si nekaj, kar nisi." In kot pravi besedilo: "Gor le eno je pravilo, drugemu daj, kar želiš si nazaj!"

Neo Visuals

Nebesa so jubilejni 10. radijski singel v Maraayini novi zgodbi. Z njim pa Marjetka in Raay že napovedujeta tudi prav posebno praznovanje 20-letnice skupne zasebne in glasbene poti: "Pripravljava projekt 20 za 20, 20 koncertov za najinih 20 let." Zaenkrat toliko - več pa, ko se vrnemo iz nebes.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu