Uredništvo | 12. 4. 2024, 11:46

Maraaya sporočila pomembno novico (boste del njune zgodbe?)

Neo Visuals

Potem ko nas že desetletja zalagata z uspešnicami, sta Maraaya postala še koncertni hit. Prvo turnejo sta razprodala, Križanke so 'padle' v 14 dneh, poleti vabita na gradove - zdaj pa sta Marjetka in Raay napovedala še največji šov v svoji karieri, pravzaprav kar dva.

Raay in Marjetka Vovk sta ob desetletnici Maraaye najavila največja koncerta do zdaj. Spektakel z ljubeznijo bosta 8. marca popeljala v mariborsko dvorano Tabor, 29. marca pa ga bosta izvedla še v ljubljanski Hali Tivoli:

"Tak naslov sva izbrala, ker vse, česar se lotiva, delava z ljubeznijo. Na teh dveh koncertih bova ob glasbenem opusu prvič v taki meri vključila tudi ples, gibanje in šov točke ter tako dala pesmim še večjo dimenzijo. Pridružili se nama bodo izjemni performerji iz prejšnjih, dodala pa bova tudi kakšnega čisto svežega tekmovalca iz prihajajoče 10. sezone šova Slovenija ima talent, zato verjameva, da bomo spisali eno največjih in najlepših koncertnih zgodb prihodnjega leta."

POP TV

Sodelovanje vročega dueta in enega najbolj gledanih TV-šovov je sveža zgodba, ki pa je kar klicala, da se zgodi. Marjetka v šovu Slovenija ima talent (SIT) sodeluje kot žirantka že od leta 2015, kar nekaj njunih varovancev pa se je prvič predstavilo ravno tam.

"Zmaga je pri tem še najmanj pomembna. SIT ti da priložnost, da se predstaviš velikemu občinstvu, zato moraš iti tja pripravljen in z načrtom, kaj boš počel potem, ko te ljudje enkrat vidijo in se po možnosti prebiješ naprej. Včasih je že nastop v oddaji izjemna odskočna deska, čeprav brez pravega rezultata. A če svojo zvezdo skrivaš za zaprtimi vrati, ne bo zažarela niti na odru talentov niti kje drugje. Luka Basi, Rok Piletič, Anej Piletič, Nika Zorjan, Isaac Palma in številni drugi ... Brez nastopa v oddaji se naše poti ne bi prekrižale," je povedal Raay, eden najuspešnih slovenskih glasbenih menedžerjev in producentov.

Neo Visuals

"Seveda sem vsa leta z enim očesom spremljal talente, a še nikoli tako resno," priznava Raay in dodaja, da bosta tokrat pozorno gledala, koga lahko le nekaj mesecev po finalu postavita pred večtisočglavo množico. "Biti del te zgodbe ne pomeni le možnosti nastopa na velikem odru Slovenija ima talent, ampak začutiti tudi čarovnijo glasbenega sveta na odrih velikih dvoran, o katerih nekateri sanjajo vse življenje," dodajata.

A ne ciljata le na pevce. V svoj veliki šov bosta vpletla tudi plesalce, akrobate in umetniške točke. Pa tudi talente preteklih sezon: "Toliko smo jih že videli, da se izjemno veseliva ogleda preteklih sezon in svežih idej, ki bodo obogatile najina spektakla, ne izključujeva pa tudi snemanja kakšnega dueta ali novih karier."

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec