R.S. | 13. 1. 2023, 15:05

Poslovil se je priljubljeni slovenski glasbenik, skupina ostala brez nepogrešljivega člana

Zaklop

Zadnji intervju je imel 9. novembra 2021, ko je obiskal TV-studio Idrijskih novic. Kasneje se je soočal z boleznijo, ki ga je nazadnje premagala.

Po hudi bolezni se je poslovil Matjaž Alič, ki je bil znan po vzdevku Ramon, poroča idrija.com. Rodil se je leta 1978. Alič je bil nepogrešljiv član zasedbe Zablujena generacija. Priljubljena glasbena skupina je posnela šest studijskih albumov. Prvi trije albumi Fajht, Pank zabloda in Ultra so bili posneti v obdobju, ko je bend prekrižaril vsa pomembnejša koncertna prizorišča v Sloveniji ter se podal na turnejo po Nizozemski in Nemčiji. 

Zablujena generacija se je leta 2006 prijavila na Emo in s skladbo Kdo hoče plesati z menoj?  prepričala ogromno množico tako mladih kot tudi tistih malo starejših ter se po njihovi zaslugi uvrstila na končno četrto mesto.

Alič se je zadnja leta posvečal tudi solistični karieri. Posnel je vrsto lastnih skladb in za sedem teh tudi videospote, poroča idrija.com. Ti so bili na družbenih omrežjih deležni velike pozornosti. 

Zadnji intervju 

Alič je zadnji intervju opravil 9. novembra 2021, ko je obiskal TV-studio Idrijskih novic. Kasneje se je soočal z boleznijo, ki ga je pred kratkim premagala. Od njega se bodo sorodniki, glasbeni prijatelji in znanci poslovili prihodnji teden na pokopališču v Idriji.