8. 6. 2022, 08:04 | Vir: STA

Našli dolgo izgubljeno pesem legendarnih Queen, ki jo je odpel Freddie Mercury

Profimedia

Na novo odkrita skladba izvira iz obdobja, ko sta nastali tudi uspešnici I Want It All in The Miracle. Vas zanima, kdaj jo boste lahko končno slišali?

Brian May in Roger Taylor iz skupine Queen sta napovedala, da bo septembra izšla izgubljena pesem s preminulim pevcem zasedbe Freddiejem Mercuryjem. Taylor je v pogovoru na londonskem Radiu 2 povedal, da so "našli majhen dragulj, na katerega so nekako pozabili".

Profimedia

Najprej mislili, da posnetka ne bodo mogli rešiti

Bobnar Taylor je pesem označil za pravo odkritje, izvira pa s snemanja 13. studijskega albuma The Miracle, ki je izšel leta 1989. Po njegovi oceni je "zelo strastna".

O tem, kako so posnetek odkrili, je kitarist May povedal, da se je "skrival na očeh". Če so sprva mislili, da ga ne morejo rešiti, pa so se po pogovoru s producentsko ekipo odločili drugače. "Kot da bi šivali delčke skupaj," je povedal May.

Profimedia

Z nadomestnim pevcem igrali na praznovanju kraljičinega jubileja

Taylor in May sta britansko rock zasedbo Queen, ki slovi po skladbah, kot so Bohemian Rhapsody, Who Wants to Live Forever in I Want to Break Free, skupaj z Mercuryjem ustanovila sta leta 1970. Mercury je umrl leta 1991 v starosti 45 let zaradi zapletov, povezanih z aidsom.

Profimedia

Konec tedna sta glasbenika nastopila na praznovanju platinastega jubileja kraljice Elizabete II. pri Buckinghamski palači ter skupaj s pevcem Adamom Lambertom, ki je nadomestil Mercuryja, izvedla nekaj uspešnic. Queen in 40-letni Lambert so trenutno tudi na evropski turneji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.