A. R. | 19. 1. 2023, 17:15

Navdušili so Slovenijo: kdo se skriva za imenom Vzrock?

Miki Pavlin

Kljub svoji mladosti četverica fantov niza uspehe in ob tem ostajajo zvesti glasbi, ki jim je bila, kot pravijo, položena v zibelko.

Gašper, Tilen, Nik in Nejc ali na kratko - Vzrock. Njihova največja uspešnica do sedaj Pina colada je na YouTubu medtem dosegla že več kot milijon in pol ogledov, vse veselice so bile napolnjene do zadnjega kotička, konec tega meseca pa pripravljajo svoj prvi veliki koncert, ki je že kar nekaj časa razprodan.

"Brez slabe vesti lahko priznamo, da vsi štirje že kar nekaj časa težko spimo. Komaj čakamo in res se veselimo, da končno stopimo na oder, se prepustimo temu, kar počnemo najraje in tisto noč za vedno zapišemo med najlepše spomine. Absolutno bo ta koncert za nas nekaj posebnega. Kako že pravijo? Prvega ne pozabiš nikoli," o prvem samostojnem koncertu povedo fantje.

Nova narodno-zabavna senzacija?

Nobena skrivnost ni, da se je med glasbeniki in ljubitelji narodno-zabavne glasbe začelo šušljati, da so fantje nova narodno-zabavna senzacija in da bomo o njih še veliko slišali. Kljub temu pa Gašper, Tilen, Nik in Nejc ostajajo na trdnih tleh in se zavedajo, da je pred njimi še dolga pot.

"Ne bomo lagali, že zdaj živimo svoje sanje. Občutek, ko lahko vsak vikend počnemo to, v čemer najbolj uživamo, je neprecenljiv. Približuje se torej naš prvi veliki koncert, prav tako pa so naše skladbe tudi na kanalu YouTube zelo priljubljene. Vse to je za nas dokaz, da smo na pravi poti in da delamo dobro, še vedno pa z velikim navdušenjem spremljamo 'mojstre' slovenske glasbe in se zavedamo, da je pred nami še dolga in strma pot," so povedali fantje.

"Delali bomo, kakor čutimo. Taki pač smo. Brez dvoma pa harmonika ostaja nepogrešljiva na naših odrih in v naših srcih. Z njo smo začeli in z njo bomo nadaljevali," so dodali.

 

Miki Pavlin

Rock'n'roll in slovenska tradicija

Nova pesem, ki je nastajala in zorela kar nekaj časa, je končno ugledala luč sveta. Videospot je delo Marka Pirca, v njem pa se prepletata dva svetova.

Na eni strani svet glasbe in rock'n'rolla in na drugi svet slovenske tradicije.

Naslednja pesem prihaja že v februarju, saj si želijo, da bi oba singla do poletja znali prav vsi njihovi oboževalci. V videospotu pevec Gašper ne skriva navdušenja nad prikupno Niko. "V spotu smo vlogo 'tamale' nadeli simpatična Niki. Priznam, da mi ob snemanju ni prav nič manjkalo. Zakaj in kako, pa naj si vsak predstavlja po svoje," je skrivnosten Gašper. Pod melodijo skladbe se je podpisal Gašper Šinkovec, besedilo pa je delo Mateja Kocjančiča.

Miki Pavlin

Srca nam grejejo dobra glasba in lepa dekleta v prvi vrsti

Veliko je vprašanj, ali so fantje iz skupine Vzrock zasedeni in katera punca jim je zmešala glavo? Če in kdo jim greje posteljo, zaenkrat zavijajo v tančico skrivnosti, saj pravijo, da se želijo najprej posvetiti glasbi. "Čas za ljubezen in družino za nas še prihaja, za zdaj pa nam srca grejejo dobra glasba in dekleta v prvi vrsti (smeh)," še povedo in zaključijo: "Se vidimo 28. januarja v Novem mestu!"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.