9. 5. 2022, 22:09

Nick Cave je sporočil, da je izgubil še drugega sina

Profimedia

Sedem let po padcu petnajstletnega Arthurja s pečine, kantavtor in član zasedbe Nick Cave and The Bad Seeds zopet žaluje. 

Nick Cave je javnost obvestil o smrti svojega najstarejšega sina Jethro Lazenbyja, ki je preminil v 31. letu starosti, poroča BBC.

"Z veliko žalostjo lahko potrdim, da je moj sin Jethro umrl," je dejal glasbenik svoji v izjavi. "V tem trenutku bi bili hvaležni za spoštovanje zasebnosti družine." piše BBC.

Lazenby, ki je delal kot model in igralec, je bil pred kratkim zaprt zaradi nasilnega napada na svojo mamo Beau Lazenby na njenem domu v Melbournu v Avstraliji.

Ta izguba je prišla manj kot sedem let po tem, ko je umrl Caveov sin Arthur, star 15 let, pri padcu s pečine v Brightonu.

Jethro Lazenby se je rodil v Melbournu leta 1991 in je šele pri osmih letih izvedel, da je Cave njegov oče. 

Iz pripora v Melbournu je bil izpuščen komaj 5. maja, potem ko mu je sodnik naročil, da se mora zdraviti zaradi odvisnosti od drog ter se dve leti izogibati stiku z materjo. Ta ga je namreč 7. marca našla pred svojimi vhodnimi vrati in ga pustila prenočiti pri sebi. 

Naslednje jutro sta se sprla in Lazenby jo je s kolenom sunil in ji poškodoval obraz. Pobegnila je v bližnji lokal in prosila, naj pokličejo policijo. 

Lazenbyjev odvetnik je na sodišču povedal, da je bil Jethro Lazenby diagnosticiran s shizofrenijo. Leta 2018 je bil Jethro že v zaporu in sicer zaradi številnih nasilnih napadov na svoje takratno dekle.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.