N. V. | 18. 8. 2023, 20:52

VIDEO: Nika Zorjan se vrača na odre! Razkrila je žalostno zgodbo o tem, zakaj je imela večmesečni glasbeni premor

Facebook/Nika Zorjan/posnetek zaslona

"Včasih nas naše telo, ker mu ne prisluhnemo, prisili, da se ustavimo, si vzamemo odmor in čas zase," je sporočila oboževalcem pred meseci, sedaj pa je razkrila, kaj se je dogajalo.

Priljubljena slovenska pevka Nika Zorjan je letos aprila svoje številne oboževalce razžalostila z novico, da se poslavlja z glasbenih odrov. "Včasih nas naše telo, ker mu ne prisluhnemo, prisili, da se ustavimo, si vzamemo odmor in čas zase. Meni se je to zgodilo ravno zdaj. Nujno potrebujem vsaj mesec dni odmora od petja, da se 'sestavim' in se vrnem še močnejša, bolj odgovorna in vem, da mi bo to lekcija za vse življenje," je takrat zapisala.

Jaka Bizjak

S svojim umikom je sprožila mnogo vprašanj, med drugim se je šušljalo tudi, da naj bi bila noseča. Te novice je zatrla tako, da je povedala, da ima poškodovano glasilko, a več podrobnosti oboževalcem ni sporočila. Do zdaj.

Poškodovane glasilke

Danes je na Facebooku objavila videoposnetek, v katerem je svojim oboževalcem razložila, zakaj je več mesecev ni bilo na glasbeni sceni. 

Kot je povedala v videoposnetku, je imela težave z glasilkami, saj je na njih dobila vozliček, ki ji je oteževal petje in posledično tudi nastopanje, zaradi česar si je bila primorana vzeti večmesečni odmor. 

Vozliči na glasilkah so posledica funkcionalne glasovne motnje, in sicer napačne glasovne tehnike, prekomerne gla­sovne obremenitve in/ali glasovne zlorabe. Po domače: so "žulj" na glasilkah, ki nastane zaradi nepravilne uporabe glasilk.

Za bolezen ni zdravila. Čas je tisti, ki zaceli rano. Pri zdravljenju pa je pomembna tudi vokalna higiena: pravilen govor, dihanje in petje. In predvsem – nič petja v času zdravljenja.

"Zavedam se, da se drugim dogajajo hujše stvari v življenju in da stvar, ki se mi je zgodila, ni tako grozna. Ampak v tistem trenutku je bila," je opisala. "Odkar živim, vsak dan pojem. Prvič v življenju sem se mogla vstaviti. To me je zabolelo." Bolezen ji je bila lekcija za vse življenje, pravi, da bo odslej bolj cenila svoje glasilke.

Nika Zorjan se vrača na odre!

Ker pa je zdaj njeno zdravstveno stanje boljše, je povedala, da se vrača nazaj na glasbeno sceno. Najavila je nekaj koncertov, obljubila pa je, da čez nekaj tednov prihaja tudi nova pesem. Se že veselimo, pa vi?

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel