Uredništvo | 1. 4. 2024, 07:30

Je bilo vsega preprosto preveč? Raiven po škandalu z RTV ostala brez nastopa na Evroviziji

STA/Katja Kodba

Čez dober mesec dni bi morala nastopiti v prvem polfinalu. 

Televizija Slovenija je pred meseci s kombinacijo razpisa in internega izbora za predstavnico Slovenije na Evroviziji izbrala Raiven. Odločitev je sprožila številne razprave, izbor pa je januarja pod drobnogled vzela tudi Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Razlog naj bi bili očitki o domnevnih nepravilnostih pri izvedbi javnega natečaja. 

Raiven najprej ni komentirala RTV škandala, dva meseca pozneje pa je za Style.Over.Net odgovorila na vprašanje, zakaj se ni odzvala. "Se nisem odzvala? Ne vem, mislim, da je to stvar, ki nima zveze z mano, ampak s postopkom RTV-ja," je povedala. 

Bobo

Številni očitki so leteli tudi na dejstvo, da v oddaji Misija Malmö ni v živo predstavila svoje pesmi. "Mislim, da bi bilo škoda, da za manjši oder kažem zmanjšano verzijo nečesa, kar je lahko zelo šokantno na večjem odru," je 27-letnica pred meseci dejala za N1. Pozneje je svojo pesem Veronika v živo predstavila na hrvaškem izboru za pesem Evrovizije. Hrvati so bili nad slovensko predstavnico navdušeni, mediji pa so pisali, da je številne "pustila brez besed"

Slovenija tokrat brez nastopa na Evroviziji

Najprej se je zdelo, da priprave na evrovizijski nastop potekajo po načrtih. Raiven bi morala nastopiti v prvem polfinalu, ki bo potekal 7. maja. Na oder bi morala iti deveta po vrsti. Zdaj pa je sprejela nenadno odločitev, da na Švedskem ne bo nastopila. "Nikakor ne želim, da bi bila moja prisotnost na Evroviziji predmet nenehnih špekulacij. Nočem, da špekulacije odvračajo ljudi od samega namena tega čudovitega dogodka," je povedala po sprejeti odločitvi. Dodala je, da bo več informacij delila v prihodnjih dneh. 

Brez skrbi, za konec naj omenimo, da je novica zgolj prvoaprilska šala. 😂

Bobo

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel