R.S. , STA | 12. 5. 2024, 07:12

Znani rezultati polfinalov: na katerem mestu je končala Raiven?

Profimedia

Slovenska predstavnica je nastopila v prvem polfinalu Evrovizije.

Slovenska predstavnica na letošnjem 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Raiven, ki se je s skladbo Veronika uvrstila na 23. mesto, je v prvem odzivu po nastopu v evrovizijskem finalnem večeru za slovenske medije povedala, da je s svojim nastopom izredno zadovoljna. Švicar Nemo s skladbo The Code je po njenem mnenju zasluženo slavil zmago.

"Vrhunski izvajalec in vrhunska pesem, dober koncept in zgodba. Meni je zelo všeč. Zasluženo," je o zmagovalcu letošnjega tekmovanja za pesem Evrovizije povedala Raiven.

Zadovoljna z nastopom

O svojem nastopu je povedala, da je bila zadovoljna že s polfinalnim nastopom, finalni je bil le še njegova nadgradnja. Dodala je, da so jo presenetili glasovi žirije.

"A sem hkrati tako neobremenjena prišla v finale, ker sem bila tako presenečena, da sem sploh prišla v finale, da nisem imela niti časa zastaviti si velikih pričakovanj," je še povedala Raiven in dodala, da je evrovizijska izkušnja ena od najlepših v njenem življenju, ki si jo bo zapomnila za vedno.

Glede svojega evrovizijskega nastopa je povedala tudi, da je hvaležna vsem, ki so ji pomagali. Tekmovanje za pesem Evrovizije si bo tako najbolj zapomnila prav po svoji ekipi, ki ji tudi največ pomeni.

Po koncu finala znani tudi polfinalni rezultati

Raiven je nastopila v torkovem polfinalu, kjer je za finale tekmovalo 15 držav. V finale se jih je uvrstilo deset. Slovenska predstavnica je s pesmijo Veronika zasedla 9. mesto, prejela je 51 točk. V prvem polfinalu je sicer največ točk prejela Hrvaška (177). Finale je kot zadnja ujela Srbija (47 točk). 

Wikipedia

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec