Uredništvo | 10. 7. 2024, 09:11

Znana slovenska pevka izlila čustva: "Vrnila sem se k svoji prvi ljubezni"

Agencija Ekskluzivno

Nikoli je ni povsem pozabila.

Ob 20. obletnici sodelovanja s Ferijem Lainščkom je nastalo besedilo za pesem Zopet plešem, skladbo pa je Regina premierno predstavila na odru festivala Melodije morja in sonca (MMS). Tokrat je na odru tudi zaplesala, v plesni koreografiji pa sta se ji na odru pridružila Maja Pucelj in Peter Fileš.

Regina, ki je znana kot kraljica festivalov, saj je na odru Eme stala že osemkrat, na odru Popevke pa devetkrat, je na oder MMS stopila prvič: "Od festivalov sem se zavestno odmaknila, a povabilu Ferija Lainščka sem se odzvala brez razmišljanja, ker je z njim tako lepo delati in letos praznujeva 20. obletnico najinega sodelovanja. On je poet, ki me pozna in me začuti in zato sem bila še toliko bolj vesela, ko sem prebrala besedilo. Moj mož Aleks Kogoj je vse še zaokrožil z glasbo v ritmu, kjer je čutiti pridih salse in bossa nove."

Regina je to leto startala nov projekt v stilu elementov bossa nove, džeza in sambe. Prva skladba Te plave oči, v kateri je čutiti nove, barvite in pozitivne ritme in vibracije, je izšla pred kratkim, nova aktualna Zopet plešem pa sledi tem glasbenim vibracijam.

59-letna pevka, ki ima za seboj dolgoletno kariero, je o svoji glasbeni preobrazbi povedala: "Vokalno se odlično počutim v tem žanru." Z novim stilom realizira dolgoletno željo po novi zvrsti glasbe, ki ji je zelo blizu.

Mediaspeed/Borut Cvetko

"Vedno sem iskala nove sloge v glasbi in ta je nekaj posebnega. Akustika je nekaj, s čimer sem začela in lahko rečem, da sem se vrnila k svoji prvi ljubezni. Zelo pa sem vesela in srečna, ker se mi je po dolgih letih na odru pridružil moj najljubši kitarist – mož Aleks. To je zame resnično posebno zadovoljstvo, ki me čustveno popelje na najine začetke, ko sva se predstavljala še kot duo Regina," je čustveno povedala. 

Stane Jerko

Regina je v novi zasedbi občinstvo nagovorila lani na koncertu in odzivi so bili tako dobri, da je vse klicalo po reprizi, zato je v nastajanju projekt z novimi skladbami ter že znanimi v novem slogu, pod katere se kot aranžer podpisuje njen mož Aleksander Kogoj, producent in filmski režiser.

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan