11. 4. 2022, 20:33

Od evrovizijskega odra do evropske modne prestolnice: Zdaj se je odločil za VELIKO spremembo

Profimedia/Anžej Dežan Instagram/fotomontaža

Anžeja Dežana smo dolga leta spremljali na televizijskih zaslonih, nato pa je nenadoma glas o njem potihnil ...

Se še spomnite Anžeja Dežana? Pri rosnih 17 letih je zmagal na Emi, pozneje delal na Televiziji Slovenija, nato pa nenadoma izginil iz slovenske javnosti in se posvetil študiju modnega novinarstva v Londonu, poročajo Slovenske novice.

Po dolgem času se je spet ustavil na nacionalki, v oddaji Nedeljsko popoldne in spregovoril o svoji selitvi v tujino.

Kaj je počel v tujini?

Takoj po študiju modnega novinarstva v Londonu je začel ustvarjati vsebine za družbena omrežja za blagovno znamko Burberry, nato se je preselil v Pariz, kjer je med drugim delal za Chanel:

"Ko je prišla priložnost, da se odpravim v meko modne industrije, je bilo težko reči ne. Najprej nisem bil prepričan, da bo to ljubezenska zgodba, ki bo trajala, zdaj pa sem v Parizu že dlje kot v Londonu, tako da očitno mi gre v redu."

Leto premora

Toda trenutno Dežan ni v Parizu, temveč potuje po vsem svetu, poročajo Slovenske novice. Vzel si je namreč leto premora.

"Za vse, ki ustvarjamo v digitalnih svetovih, je bilo obdobje med korono precej naporno. Nisem imel več goriva in zdelo se mi je odgovorno od vseh, da si vzamem malo premora," je povedal.

Tako je odšel vsepovsod po svetu. Začelo se je v avstrijskih gorah, nadaljevalo doma, na Hrvaškem, v Bretaniji, Maroku in Mehiki, nato pa je mesec in pol preživel v Los Angelesu. Če bo vse po sreči, se bo za dlje časa odpravil na drugi konec sveta.

Tvegal in obrnil svoje življenje

O tem, kako je zbral pogum, da pusti tako dobro službo, ko ne ve, ali ga bo ta še čakala, pa je še dejal: "Že vse življenje se urim v neustrašnosti. Vse skupaj se mi zato ne zdi tako neustrašno, pravzaprav se mi zdi bolj odgovorno."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.