R. K. | 27. 11. 2023, 10:41

Skrb vzbujajoče bolnišnične fotografije slavnega pevca (zapel enega največjih hitov)

Twitter/Victoria Mary Clarke

Mnoge oboževalce legendarnih The Pogues je ob zdravstvenem stanju Shana McGowana močno zaskrbelo.

Pred legendarnim irskim pevcem Shanom McGowanom, ki je v osemdesetih zaslovel s skupino The Pogues, so očitno boljši dnevi, po tem ko je zaradi hude zastrupitve krvi zadnjih pet mesecev preživel priklenjen na bolniško posteljo. Njegova soproga Victoria Mary Clarke, ki o stanju irskega glasbenika na družbenih omrežjih redno obvešča javnost, je namreč sporočila dobro novico.

Twitter/Victoria Mary Clarke

Skrb vzbujajoče fotografije

65-letnika so v bolnišnico sprejeli junija, od takrat pa je imel tudi številne druge zdravstvene težave, med drugim je staknil pljučnico in imel preležalnine, pred kratkim pa je nekaj časa preživel celo na oddelku za intenzivno nego. Zaradi fotografij, na katerih je bil videti zelo slabo, pa je mnoge oboževalce zanj resno zaskrbelo.

A pred kratkim je Clarkova na omrežju X, nekdanjem Twitterju zapisala, da so McCowana izpustili iz bolnišnice St. Vincent v Dublinu ter se zdravnikom in medicinskemu osebju zahvalila za njihovo skrb, poroča Irish Mirror.

Newyorška pravljica

Po besedah Clarkove bo McGowan zdaj božič, ob katerem ima tudi rojstni dan, preživel doma. Svojo obupano željo, da bi legendarni pevec božične praznike preživel doma, je na družbenih omrežjih delila že oktobra. Takrat je zapisala: "Počutim se resnično, resnično hvaležna, da je Shane danes videti tako svetlo! In kot vedno smo odločeni, da ga spravimo domov. Milijonkrat hvala zdravnikom in sestram, osebju in vsem, ki ga obiskujete."

Pred nekaj dnevi pa je končno sporočila: "Shane je zapustil bolnišnico!"    

McGowan je sicer znan tudi kot soavtor legendarne božične klasike Fairytale of New York, ki jo je skupina The Pogues izvajala skupaj s pevko Kirsty MacColl. Po poročanju navedenega medija se večni uspešnici obeta, da v Veliki Britaniji tudi za letošnje božične praznike postane glasbena uspešnica številka ena. 

Obiskali so ga slavni glasbeni kolegi

McGowana, ki je bil med drugim tesen prijatelj preminule irske pevke Sinead O'connor, so v mesecih, ko je bil v bolnišnici, obiskali številni glasbeni kolegi. Med drugim tudi legendarni Bruce Springsteein, Bono iz skupine U2 in irska pevka Imelda May

Oglasila se je tudi Shanova sestra Siobhan McGowan, ki je izrazila navdušenje, da je njen brat končno zapustil bolnišnico in razkrila, kako namerava družina preživeti letošnji božič: "Ne bomo delali velikih načrtov, dovolj je že to, da je doma. Samo, da se vidimo, to je vse, kar nam je zdaj pomembno. Samo, da smo z njim. Oče ima 94 let, tako da upajmo, da bo tudi on lahko videl Shana," je povedala za Irish Mirror.

"Samo, da se zberemo skupaj, to je vse, kar si želimo. Nočemo ničesar velikega ali karkoli drugega, samo, da smo z njim," je dodala.