STA/Uredništvo | 10. 7. 2024, 11:22

Po tem, ko je oboževalce priljubljene skupine pretresel odhod dolgoletnega člana, so že na odru z ...

Siddharta na odru 22. festivala Lent.

Milos Vujinovic/Bobo

Širijo se neuradne govorice o novem imenu, ki naj bi nadomestilo prekaljenega glasbenika.

Glasbena skupina Siddharta je na družbenih omrežjih sporočila, da je zasedbo po 25 letih zapustil klaviaturist Tomaž Okroglič. Kot so zapisali, po dolgoletnem glasbenem ustvarjanju prijateljsko zaključujejo sodelovanje, medem pa že nastopajo z novim klaviaturistom, ki ga sicer javnosti še niso uradno predstavili.

Obljubljajo nove glasbene poslastice

"Primož Benko, Tomi Meglič, Boštjan Meglič in Jani Hace bodo še naprej skupaj ustvarjali glasbo in nastopali kot Siddharta, Okroglič pa se poslavlja kot član skupine in se podaja novim izzivom naproti", so zapisali v izjavi za javnost.

Po njihovih besedah je Siddharta v dosedanji sestavi ustvarila številne uspešnice in izvedla nepozabne koncerte, zdaj pa vstopa v novo obdobje glasbenega ustvarjanja in svojim zvestim oboževalcem obljublja nove glasbene poslastice.

"Okroglič ostaja zavezan glasbi, a se bo na svoji novi poti posvetil tudi drugim področjem, ki ga zanimajo," so dodali. V izjavi za javnost so se tudi zahvalili svojim oboževalcem za dolgoletno podporo in zvestobo, drug drugemu pa zaželeli uspešno nadaljnjo ustvarjalno pot.

Tina Kosec/Bobo

Neuradno razkrito ime nadomestnega člana

Številni se ob tem sprašujejo, kdo bo v skupini nadomestil dolgoletnega člana. Siddharta namreč ni še ničesar razkrila. Na nedavnih koncertih, ki jih je v okviru Prepovedane turneje imela skupina po Sloveniji, so že imeli nadomestnega klaviaturista, ki pa ga skupina uradno še ni predstavila. Po spletnem poročanju Slovenskih novic gre za 30-letnega Nejca Škofica. Ali bo postal tudi polnopravni član skupine, ni znano. 

Siddharta, ki velja za eno največjih skupin na slovenski glasbeni sceni, je v skoraj 30 letih glasbenega ustvarjanja izdala deset glasbenih albumov. V najnovejšem, poimenovanem X, ki ga je izdala konec februarja letos, so predstavili deset novih pesmi, med drugim 1Minuta, Satelita in Prepovedana.

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan