17. 2. 2024, 07:56 | Vir: STA

Slavna pevka bo prejela nagrado za svetovno ikono (je šele druga ženska v zgodovini podelitev)

Profimedia

Presrečna in počaščena je, da se bo z nagrado pridružila skupini izjemnih ustvarjalcev.

Avstralska pevka, tekstopiska in igralka Kylie Minogue bo letos prejela nagrado brit za svetovno ikono. Na prireditvi 2. marca bodo obenem obeležili tudi pevkino skoraj 50-letno uspešno kariero, na spletni strani poroča BBC. Nagrada brit za svetovno ikono je najvišje priznanje, ki ga podeljujejo izjemnim ustvarjalcem.

Minogue je v odzivu povedala, da je presrečna in počaščena, da se bo z nagrado pridružila skupini izjemnih ustvarjalcev. Leta 2021 je Taylor Swift postala prva ženska, ki je osvojila nagrado brit za svetovno ikono. Prejšnji dobitniki so Sir Elton John, David Bowie in Robbie Williams. Minogue je nominirana še za nagrado brit za mednarodno izvajalko. Poleg nje se to nagrado potegujejo še Taylor Swift, Olivia Rodrigo in Lana Del Rey.

Minogue je svojo glasbeno kariero začela v drugi polovici 80. let minulega stoletja, ko je izdala svoj prvi album Kylie, ki je postal uspešnica v Avstraliji in Veliki Britaniji. Sledile so ji številne uspešnice, kot so I Should Be So Lucky, The Loco-Motion in Especially for You. V svoji karieri je prejela številne nagrade. Nazadnje je letos za skladbo Padam padam dobila grammyja za najboljši pop dance posnetek.

Profimedia

Posebne pozornosti in podpore javnosti je bila deležna, ko je leta 2005 obelodanila, da ima raka dojk. Zaradi bolezni je prekinila turnejo Showgirl: The Greatest Hits Tour in se umaknila s festivala Glastonbury. Ustanovila je fundacija One Note Against Cancer za boj proti raku. Znana je tudi po podpori številnim dobrodelnim organizacijam, navaja angleška različica spletne enciklopedije Wikipedia.

Za letošnje nagrade brit so med nominiranimi med drugim The Rolling Stones, Little Simz in Arlo Parks. Pevka Raye ima letos največ nominacij, sedem, kar je nov rekord za posameznega umetnika. Nominirana je za najboljši album, najboljšega novega izvajalca in izvajalca leta. Dve njeni skladbi sta nominirani tudi za najboljšo pesem.

Marčevsko slovesnost v londonski O2 Areni bodo vodili radijska voditelja, Clara Amfo in Roman Kemp, in televizijska voditeljica Maya Jama.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol