T. Š. | 2. 3. 2023, 08:30

Glasbeni zvezdnik o tem, zakaj se je moral soočiti s svojimi najglobljimi in najtemnejšimi mislimi

Profimedia

Slavni angleški pevec je iskreno priznal, da se je znašel v spirali strahu, depresije in tesnobe in da je bilo pisanje pesmi njegova edina terapija.

Ed Sheeran je iskreno priznal, da je lani trpel za depresijo, potem ko so njegovi ženi odkrili tumor, njegov prijatelj Jamal Edwards pa je nepričakovano umrl v starosti 31 let zaradi srčnega napada po zaužitju kokaina in alkohola.

Zvezdnikovi ljubezni iz otroštva Cherry Seaborn, s katero se je poročil leta 2019, so zdravniki sporočili, da je imela tumor med nosečnostjo z njunim drugim otrokom. "Ni bilo možnosti, da bi zdravljenje opravili šele po rojstvu," je pojasnil glasbeni zvezdnik za BBC.

Na srečo je šlo, kot kaže, brez težav. 32-letni pevec je lani maja drugič postal oče, paru se je rodila druga hčerka.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

A njegovim osebnim težavam ni bilo videti konca, v iskreni objavi na Instagramu je med drugim zapisal:
"Na začetku leta 2022 je vrsta dogodkov spremenila moje življenje, moje duševno zdravje in navsezadnje način, kako sem gledal na glasbo in umetnost. Pisanje pesmi je moja terapija. Pomaga mi razumeti moja čustva."

V nadaljevanju se spominja težkih trenutkov: "V roku enega meseca so moji noseči ženi povedali, da ima tumor, ki ga lahko zdravijo šele po porodu. Moj najboljši prijatelj Jamal, moj brat, je nenadoma umrl in znašel sem se na sodišču, kjer branim svojo integriteto in kariero tekstopisca. Bil sem v spirali strahu, depresije in tesnobe. Počutil sem se, kot da se utapljam, z glavo pod gladino. Gledal sem navzgor, a nisem mogel priti do zraka."

Glasbeni zvezdnik pripravlja nov album Subtract, ob tem je dejal, da je bilo ustvarjanje pesmi zanj povsem nova izkušnja. Zaradi depresije pravi, da je bil bolj iskren: "Pisal sem, ne da bi razmišljal o tem, kakšne bodo pesmi, napisal sem, karkoli je padlo ven. In v dobrem tednu dni sem se skozi pesmi soočil s svojimi najglobljimi, najtemnejšimi mislimi."

Profimedia

"Prvič ne poskušam ustvariti albuma, ki bi bil ljudem všeč. Delam le nekaj, kar je pošteno in resnično iz vidika, kje sem v svojem odraslem življenju. To odpira vrata v mojo dušo," je dodal angleški zvezdnik.

Njegov novi album bo izšel 5. maja, Sheeran pa bo imel nekaj nastopov v Londonu, Dublinu, Glasgowu, Manchestru in Parizu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.