A. B. | 10. 7. 2022, 20:24

Slovenska pevka kot Prešernova Urška? Potopila se je kar 4 metre pod vodo

Instagram/Sara Briški Cimerman

Kmalu prihaja dolgo pričakovan pop-rock muzikal, ki bo znova oživel eno najlepših romantičnih balad Franceta Prešerna. Ustvarjalne globine pa so tokrat Sari Briški Cirman nadale izziv, v katerem se ji je pridružil tudi slovenski igralec Jure Kopušar.

Sara Briški Cirman – Raiven, v vlogi Urške, in Jure Kopušar, v vlogi Povodnega moža, sta se zlila v ustvarjalne globine in posnela singel Takšna kot ti. 

Gre za romantično balado, eno izmed 21. pesmi prihajajočega pop-rock muzikala Povodni mož, ki bo premiero doživel 23. avgusta na Festivalu Ljubljana v Križankah.

Prav posebni izziv: v 4 metre globok bazen 

Za potrebe naslovne fotografije singla in plakata sta se igralca soočila s posebnim izzivom – podvodnim fotografiranjem. Pod budnim očesom mojstra fotografije Primoža Lukežiča sta se spustila v kar 4 metre globok bazen.

Primož Lukežič

"Zame je bila tovrstna izkušnja prvič, tudi sicer se ne potapljam, tako da je bilo zadrževanje diha pod vodo in da ob tem še izgledaš dobro in sproščeno, precej zahtevno," je svoje prve vtise ubesedila Raiven. 

Primož Lukežič

Kot je povedala je že izvajala dihalne vaje po Win Hof metodi, a je hvaležna, da v tem ni bila sama. Po petih urah ji jim je le uspelo doseči to, kar so si zadali, na kar je tudi sama ponosna: "Bi rekla, da je bilo to snemanje, ki ga ne bom kar tako pozabila," je še dodala Sara Briški Cirman.

Avtorica glasbe je Neisha 

Avtorica glasbe muzikala, Neisha, o singlu pravi: "Definitivno je bil velik izziv preplesti tile dve jin in jang energiji v sožitje, balado, ki iz neke intime preraste v grandiozno simfonijo in to tudi odslikava tisto, kar je meni pri ustvarjanju najbolj všeč." 

Vita Orehek

"Mislim, da bo Takšna kot ti ena izmed najbolj prepoznavnih, karakternih in najmočnejših pesmi, ki bodo nosile ta muzikal. Kljub temu, da ima oznako pop-rock, je ta velika balada v rahlo simfoničnem Disneyjevem slogu nekaj, kar me vedno gane in kar je, iskreno, potegnjeno iz mojih globin," je dodala slovenska glasbenica. 

"Želim si, da bo, skupaj s celotnim muzikalom seveda, zaživela v vsej svoji veličini."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord