A. B. | 26. 6. 2022, 09:30

So Parni valjak zares našli zamenjavo za znamenitega Akija Rahimovskega?

Bobo

Po smrti legendarnega hrvaškega pevca se je skupina odločila nadaljevati skupno pot. Pevec, za katerega se namiguje, da naj bi ga nadomestil, je s skupino nastopil že večkrat, skupaj so že razprodali zagrebško Areno. 

Hrvaški mediji te dni poročajo, da bi lahko skupina Parni valjak, ki svojo glasbo med ljudi širi že 46 let, našla zamenjavo za Akija Rahimovskega, ki je od začetka tega leta pokojen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Parni Valjak (@parnivaljak)

Kdo bi lahko bil novi član?

Fant, ki bo najverjetneje zasedel Akijevo mesto je 21-letni hrvaški glasbenik Filip Rudan iz Zagreba. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Rudan (@filip_rudan)

A sam trdi, da o tej informaciji še ni obveščen, kot je povedal za hrvaške medije: "Ta informacija do mene še ni prišla. Ne vem, kaj naj rečem, le da mi je bilo v veliko čast nastopiti z njimi. Kaj bodo naredili fantje, je odvisno od njih," je o poročanju medijev, da bo nadomestil Akija, povedal Rudan.

Dodal je: "To je zame velika čast."

Filip se sicer z glasbo ukvarja že od šestega leta, med drugim je nastopil tudi v oddaji Supertalent leta 2018, leta 2020 pa v šovu The Voice - najlepši glas Hrvaške. 

Novico je komentiral tudi kitarist in vokalist skupine

Husein Hasanefedić, kitarist in vokalist skupine Parni valjak, je dejal, da se skupina o nadomestitvi Akija še ni odločila. "O tem, ali gremo naprej ali ne, bomo začeli razmišljati po poletju. Želimo nadaljevati, nič pa še ni dogovorjeno. Vse je mogoče, a nič še ni odločeno," je dejal in dodal, da ima Rudan res določene prednosti. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Parni Valjak (@parnivaljak)

V mislih imajo tudi druge pevce, ki so nastopili na zagrebškem koncertu, kot sta Nermin Puškar in Noah Rupić, sin pevke Tine Kresnik.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.