J. Z. | 31. 7. 2022, 11:04

Štiri leta po smrti Dragojevića: Korčula v en glas prepevala njegove pesmi

Instagram/Visitvelaluka/fotomontaža

Več kot 20.000 oboževalcev in prijateljev priljubljenega hrvaškega pevca je ob obletnici njegove smrti v domači Veli Luki pripravilo pravi spektakel. Skupaj so prepevali njegove balade, nebo so razsvetlile bakle. 

Štiri leta po smrti priljubljenega hrvaškega pevca Oliverja Dragojevića Korčula še vedno živi z njegovimi pesmimi.

Na koncertu v Veli Luki se je ta konec tedna zbralo okrog 20.000 ljudi. Prav tam so pred štirimi leti na zadnjo pot oboževalci s čolni na zadnjo pot pospremili glasbenika, ki velja za enega najboljših hvraških pevcev.

Na koncertu so se mu poklonili številni hrvaški pevci, publika pa se jim je pridružila pri petju že skoraj ponarodelih pesmi, kot so Cesarica in Kdo sam ja da ti sudim

Med drugim so nastopili Doris Dragović, Petar Grašo in Zorica Kondža. Ne le na glavni mestni trg, Oliverjevi oboževalci so na koncert prišli tudi s čolni po morju in z baklami ustvarili enkratno vzdušje. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Vela Luka (@visitvelaluka)

Danes je dan za pesem, ne za jok

Koncerta se je udeležila Oliverjeva žena Vesna, s katero sta skupaj preživela 46 let, in njuni trije sinovi Dino, Damir in Davor. Oliver je umrl zaradi posledic raka na pljučih, bolezni pa v javnosti sam ni nikoli komentiral. 

Instagram/Oliver_fan_page

Vesna se je Oliverju s čustvenim zapisom poklonila tudi na Facebooku. "Dragi naš dedi. Danes smo vsi tu. Vseh nas 14. Vsi tvoji prijatelji. Danes je dan za pesem, ne za jok," je zapisala. 

"Pri nas nič novega. Navadili smo se živeti brez tebe. A ko se spet srečamo, mi boš plačal za to. Ljubimo te do konca življenja," je dodala njegova življenjska partnerka. 

Zabavali so se dolgo v noč

Na Korčuli sicer že cel teden odmevajo Oliverjevi zimzeleni hiti, poročajo hrvaški mediji. Sliši se jih povsod. Iz restavracij, avtomobilov, domov ... Najbolj priljublene pesmi hrvaškega glasbenika pa so dolgo v noč odmevale tudi na zabavi po koncertu, ki so se je udeležili številni hrvaški zvezdniki. 

Zabavi sta se pridružila tudi splitski župan Ivica Puljak in njegova žena Marijana, ki je na TikToku delila nekaj posnetkov dogajanja. 

@marijanapuljak Trag u beskraju! Afterparty nakon koncerta u čast Olivera Dragojevića u Veloj Luci. #foryou #foryoupage #fyp #fypシ #viraltiktok #oliver #tragubeskraju ♬ original sound - Marijana Puljak

Med drugim je ujela, kako sta župan in Grašo skupaj prepevala enega največjih Oliverjevih hitov, pesem Cesarica

Graša je Dragojevićeva smrt pred leti močno prizadela, saj sta bila glasbenika velika prijatelja. "On je v meni prvi prepoznal talent," je po smrti velikega glasbenika dejal Grašo. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.