N. V. | 24. 9. 2022, 20:44

Tekmovalec resničnostne oddaje Kmetija ustvaril pesem, s katero se je poklonil razvpitemu plastičnemu kirurgu

Osebni arhiv Miha Kavčič

Miha Kavčič, član tria Sestre, je predstavil novo glasbeno poslastico. Vam je všeč?

Slovenija je Miho Kavčiča spoznala pred leti, ko je tekmoval v šovu Kmetija, nato pa je nase opozarjal z veliko mero ekstravagance, drugačnosti in drznosti.

Poklon plastičnemu kirurgu

Kavčič je tudi Prešernov nagrajenec, član tria Sestre in vsestranski umetnik, ki že dve leti živi v Londonu. Zdaj pa je svetu predstavil svojo novo pesem z zanimivim naslovom Franc.

S to se pesmijo poklanja pokojnemu lepotnemu kirurgu Francu Planinšku: "Franca sem imel čast spoznati pri svojih 16 letih, ko sem prvič obiskal Kirurški sanatorij v Rožni Dolini, ker si je takrat moj partner želel vbrizgati botox. Ravno takrat, ko je odšel na stranišče, je v ambulanto vstopil dr. Planinšek. Pristopil je do mene in me prosil, da namršim čelo. Njegov zaključek je bil, da mi z veseljem pomaga zaustavi staranje, pri 16. letih. Sedaj si želim, da bi s postopkom nadaljeval. Nekaj časa sva s Francem obiskovala isti fitnes. Srečevati njega tam je bil vedno pravi dogodek. S svojim osebnim trenerjem, vedno lepo oblečen, lep, urejen, negovan. Franc je vse nas obiskovalce večkrat nasmejal s svojimi izdihljaji med vadbo in prav temu momentu sem v pesmi namenil verz. Ko sem imel nesrečo in sem si poškodoval glavo, so me dežurni odpeljali v klinični center. Ker sem bil omotičen, nisem ravno sledil vsemu, vendar se spomnim, da sem ob prvi omembi šivanja zahteval, da to opravi dr. Franc Planinšek. Seveda se mi to na žalost ni uresničilo, sem pa kasneje govoril z njim in predal mi je cel kup nasvetov, kako svojo rano najbolje oskrbeti. Zaradi njega sem nekaj časa po Ljubljani hodil s prav posebnim obližem za brazgotine in bil tarča posmehov. Ampak takrat bi naredil vse, da čim bolj ublažim posledice."

Bi bila kirurgu pesem všeč?

Kot je znano je tudi Planinšek sam vedno podpiral eksrtavaganco, zato je glasbenik prepričan, da bi mu bila pesem všeč.

Osebni arhiv Miha Kavčič

"Mislim, da bi bil Franc nad pesmijo navdušen. Glede na moje interakcije z njim in na vse čudovite zgodbe, ki sem jih slišal o njemu to kar precej zagotovo trdim. Žal mi je, da je pokojen in da mi tega nikoli ne bo moral sam povedati. Mislim pa, da mi je na nek način dal zeleno luč, saj sem vokale za to pesem nevede posnel na obletnico njegove smrti. Ko sem to ugotovil, se mi je naježila koža. Pesem je moja interpretacija Franca Planinška. Besedilo je zabavno in igrivo, navdih pa sva s producentom črpala v njegovih intervjujih, fotografijah. Vsak, ki je Franca osebno poznal ali pa z njem preživel samo nekaj minut, lahko potrdi, da je bil izjemno markanten in poseben človek. Izredno intiligenten, moder pa tudi muhast in težaven. S to pesmijo bi se rad zahvalil Francu za njegovo delo in pečat, ki ga je pustil na slovenski sceni," je še dodal. Z nasmeškom pravi, da je njegov glasbeni cilj "singl za singlom – do razprodanih dvoran".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.