R.S. | 16. 3. 2023, 10:23

Umrl je glasbenik, ki je brutalno umoril svojo mamo (napisal je uspešnico, ki jo vsi poznajo)

Twitter/dvesean

Zaradi shizofrenije je slišal glasove (tudi materine), ki so ga silili v stradanje in mu preprečevali spanje, sprostitev ali igranje bobnov. Zdravniki so mu najprej postavili napačno diagnozo ...

Ameriški bobnar Jim Gordon je po dolgi bitki z duševno boleznijo umrl. Star je bil 77 let. Umrl je v zaporu, kjer je kazen služil zaradi brutalnega umora njegove mame. 

Nadarjen glasbenik, ki se je boril z demoni

Gordon je v svoji mladosti sodeloval s številnimi slavnimi glasbeniki, med njimi tudi z Ericom Claptonom, s katerim je ustvaril hit Layla. Igral je tudi z zasedbami Beach Boys, Steely Dan in The Byrds. Glasbena kariera se je končala junija 1983, ko je do smrti potolkel in zabodel svojo 72-letno mamo. Po dejanju so mu diagnosticirali shizofrenijo. Leto pozneje so ga obsodili na vsaj 16-letno kazen. Pogojne kazni mu niso nikoli odobrili.

Gordon je zaradi shizofrenije slišal glasove (tudi materine), ki so ga silili v stradanje in mu preprečevali spanje, sprostitev ali igranje bobnov. Zdravniki so mu najprej postavili napačno diagnozo in so ga zdravili zaradi zlorabe alkohola.

Nasilen tudi do partnerice

Že leta 1970 je bil nasilen do takratne partnerice, Rite Coolidge. Kmalu so ljudje v njegovem ožjem krogu začeli spoznavati, da se sooča s številnimi težavami.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.