14. 5. 2022, 22:57

(VIDEO) Jan Plestenjak razočaran nad koncertom? Stožice napolnil, ampak ... to zanj ni bilo dovolj

A. K./Bobo/fotomontaža

Slovenski estradnik je občinstvu zaupal, da mu je uspelo nekaj, kar je cilj vsakega glasbenika. Pri tem pa presenetil tudi s posebnimi glasbenimi gosti. 

Jan Plestenjak je za svoje oboževalce v Stožicah pripravil glasbeno poslastico, na katero so čakali skoraj polni dve letih odpovedanih koncertov. 

Prisilni premor je zaradi epidemije glasbenikom odvzel bučne množice, zato se je po težkih dveh letih Plestenjak še toliko bolj raznežil ob pogledu na občinstvo, ki je na njegovem obrazu vidno vzbudilo močna občutja. Ob nabito polnih Stožicah nikakor ni mogel biti razočaran, temveč je ves čas navdušeno strmel v množico, ki mu je ob prihodu ploskala, kot že dolgo ne. 

Njegova energija in šarm sta hitro preplavila napolnjeno dvorano, ki ji je nato izdal: "Po dveh letih sem prvi, ki je napolnil Stožice!" 

Stožice je ne samo napolnil ... Uspelo mu jih je tudi razprodati! 

Navdušeno in razgreto občinstvo je med koncertom tudi opomnil: "Mi se moramo imeti radi, mi se moramo objeti," je rekel in nadaljeval:"Kakšna politika, kreganje ... ponosni moramo biti na športnike in naravo!" 

S temi besedami je napovedal prav posebnega gosta, in sicer 24-letnega slovenskega smučarskega skakalca Žigo Jelarja, ki v zadnjih letih navdušuje tudi v glasbenih vodah.

Skupaj z Žigo sta zapela Janovo pesem Čao lepa. 

K. A.

A to še ni vse ... postregel je s še več glasbenimi gosti

S tekmovalko letošnjega šova Slovenija ima Talent Tino Pezdirec je zapel Barko iz perja, z Marjetko Vovk pa sta v duetu oboževalce melanholično navdušila s pesmijo V naju še verjamem. 

Marjetka je po tem povedala, da je ponosna, da lahko stoji ob njem na odru. A hkrati priznala, da je nekoliko ljubusumna na ogromno občinstvo, ki ga ima, saj sama ni še nikoli nastopila v Stožicah. 

Pridružil se mu je tudi nadobudni pevec Žan Serčič, ki je bil pravzaprav ves čas del njegovega koncerta, saj ga je kot član banda spremljal na kitari. 

S svojo karizmo je Serčič ljubitelje Janovih melodij dvignil na noge. V skupnem duetu pesmi En poljub sta očarala tudi tiste, ki do takrat še niso stali na nogah. 

A množico sta glasbenika šele dobro ogrela za prihod Marka Stankovića in Martina Arbija, ki sta s svojim glasom navdušila na letošnjih Talentih. Skupaj z občinstvom so zapeli v ritmu pesmi Amore Mio. 

Manjkala pa nista niti najbolj priljubljena brata v Sloveniji, kot bi se lahko pošalili. Na odru sta se mu namreč pridružila tudi Anej in Rok Piletič - BQL. Skupaj so občinstvo prepričali z izvedbo pesmi Zgoraj je nebo, pri čemer sta brata Piletič dodala tudi svoj tipičen poskočen kitarski ritem. 

Namesto Nine Pušlar je imela posebno čast, da je oder z Janom delila finalistka letošnjih Talentov, Ana Grdadolnik. "To je izjemno težka in zahtevna pesem, zato jo je zelo težko zapeti," je občinstvu povedal Jan in dodal: "Če bi moral sam stopiti na ta oder, ko sem bil star 18 let, bi se takole tresel," pri čemer je zatresel svoje celotno telo. Skupaj z Ano sta zapela pesem Tebe imam, ki jo je Jan pred leti namenil svoji mami. 

Na svojih Instagram zgodbah je Ana delila čudovit utrinek enega izmed oboževalcev, na katerem sta se z Janom po odpeti pesmi na odru toplo objela. 

Ana Grdadolnik/Instagram/posnetek zaslona

Izmed mnogih glasbenih gostov pa Jan ni pozabil niti na trenutno najbolj oboževanega pevca glasbene skupine Mrfy, Gregorja Strasbergarja. 

Odličen koncert je požel mnogo navdušenja. Bralka K. A. nam je zaupala, da je Janu uspelo to, česar na slovenskih odrih že dolgo ne pomni: "Uspelo mu je vzpostaviti neverjetno vzdušje in dobesedno ozvočiti celotne Stožice. To zame ni bil koncert, ampak šov!"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.