1. 7. 2022, 12:53

Na Festivalu Ljubljana tudi znameniti DRAGULJ med violinami: "Ljudje ob njej obnemijo!

Profimedia/Facebook/Julian Rachlin/fotomontaža

Svetovno znani violinst Julian Rachlin igra na eno najbolj prestižnih violin v glasbeni zgodovini. Z njo bo nastopil tudi pri nas, ne zamudite!

V okviru 70. Festivala Ljubljana bo 4. julija ob 20. uri v Cankarjevem domu nastopil tudi mednarodno uveljavljeni violinist litvanskih korenin Julian Rachlin.

Rachlin je kot dirigent in violinist nastopil z najimenitnejšimi orkestri in naredil številne posnetke za glasbene založbe, kot so Deutsche Grammophon, Sony Classical in Warner Classics.

Koncert bo zaokrožil z romantičnim Adagiom Antona Lajovica in Simfonijo št. 5 v e-molu Petra Iljiča Čajkovskega. Izvedbo z Orkestrom Slovenske filharmonije bo vodil nemški pianist in dirigent Christoph Eschenbach.

Njegova znamenita "Stradivarka"!

Rachlin pa je znan tudi po tem, da igra na prestižno Stradivarijevo violino "ex Liebig" iz leta 1704, ki jo je v posojo dobil prek zasebne fundacije Angelika Prokopp.

Italijan Antonio Stradivari (1648 - 1737) je bil najslavnejši izdelovalec godalnih instrumentov vseh časov. Predvsem so cenjene njegove violine, imenovane tudi Stradivarke, katerih cene se trenutno gibljejo v milijonih evrov.

In takole zveni Rachlinova izvedba čardaša na tej starodavni lepotici!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julian Rachlin (@julianrachlin)

Virtuoz je v intervjujih večkrat povedal, da ga ljudje nenehno prosijo, da jim violino pokaže ter zaigra na slovito glasbilo!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.