4. 5. 2022, 21:26

Vsestranska Gaga zopet navdušuje

Profimedia

V težko pričakovanem nadaljevanju filmske uspešnice Top Gun Lady Gaga združuje moči s Tomom Cruisom. 

Ameriška pevka, tekstopiska, igralka, plesalka in oskarjevka Lady Gaga je za eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske franšize Top Gun: Maverick, ki čez dobre tri tedne prihaja v kinematografe, napisala in zapela skladbo z naslovom Hold My Hand, ki ji že lahko prisluhnemo na različnih platformah.

Gre za rockovsko obarvano skladbo, z violinami in kitaro, ki spominja na odmevne balade iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, je pa skladba že požela precej navdušenja.

Pevka je skladbo, ki se bo predvajala med odjavno špico akcijske drame, že delila na socialnih omrežjih, hkrati pa jo je označila za "ljubezensko pismo svetu". Obenem je tudi zapisala, da "se ni zavedala večplastnosti, ki se je raztezala po srcu filma, njeni lastni psihi in naravi sveta, v katerem živimo". Na skladbi je delala več let, jo izboljševala in želela glasbo spremeniti v pesem, v kateri si vsi želimo, da bi nas razumeli in razumeli drug drugega.

Pevka se je zahvalila igralcu Tomu Cruisu in skladatelju Hansu Zimmerju. "Zelo sem hvaležna Tomu, Hansu in Joeju za to priložnost – in bila je čudovita izkušnja delati z njimi. Jaz, BloodPop, Ben Rice in vsi, ki so jo z nami delali, smo zelo navdušeni, da jo delimo z vami."

Profimedia

O filmu

Prvi del filma Top Gun (1986) je režiral Tony Scott, ki je leta 2010 dobil ponudbo tudi za drugi del. "Ta svet me navdušuje, ker je tako drugačen od prvotnega. Vendar ne želim narediti remaka ali odkriti česa novega, želim si narediti nov film," je povedal.

Leta 2012 je Scott naredil samomor. Junija 2017 so potrdili, da bo film režiral Joseph Kosinski.

V nadaljevanje akcijske uspešnice se ne bo vrnila igralka Kelly McGillis, ki je zaigrala Cruisovo inštruktorico in simpatijo Charlie. McGillisova je na vprašanje, zakaj je niso povabili, dejala, da je "zelo verjeten razlog ta, da je stara, debela ter videti primerna svojim letom" (igralka je stara 64 let). Je pa bila vesela za igralsko kolegico Jennifer Connelly, da je vlogo dobila ona.

Še eno presenečenje

Na Instagramu je svoje vznemirjenje zaradi udeležbe v glasbeni opremi filma razkrila tudi glasbena skupina One Republic. Njihova nova pesem I ain't worried skupaj s celotno glasbo za omenjeni film izide 27. maja.

Priljubljena skupina v sredo, 11. maja, končno prihajajo tudi v Stožice. Pohitite z nakupom kart.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.