30. 6. 2022, 14:32 | Promocijska objava

Vsi petki v juliju in avgustu so rezervirani za JAZZ! Ne zamudite naslednjih koncertov

Imago Sloveniae
Vsi petki v juliju in avgustu so rezervirani za JAZZ! Ne zamudite naslednjih koncertov (foto: Imago Sloveniae)

Ustanova Imago Sloveniae in Staroljubljanski zavod za kulturo ta petek, 1. julija 2022, na Gornjem trgu v Ljubljani pričenjata svoj Mednarodni koncertni cikel JAZZ ODER, ki bo vse petke julija in avgusta staro mestno jedro prestolnice napolnil z atraktivnim in raznolikim koncertnim programom.

Mednarodni koncertni cikel JAZZ ODER

1. julij. - 27. avgust 2022

Vse ljubitelje te razburljive in razgibane glasbene zvrsti bo letošnje poletje na JAZZ ODRU navduševalo deset izjemnih zasedb, od uveljavljenih jazzovskih imen do nadarjenih mladih glasbenikov.

1. julij, ob 20.30, Gornji trg v Ljubljani

Sezono bo otvoril odlični Ljubljanski jazz oktet s pianistom Markom Petrušičem na čelu, ki se bo predstavil z avtorsko glasbo s svojega prvega albuma, Rainy day blues (2021) in nove plošče, ki je v nastajanju.

8. julij, ob 20.30, Gornji trg v Ljubljani

Sledil bo eksplozivni koncert mednarodne zasedbe Balkalito Project (Avstrija, Brazilija, Srbija, Severna Makedonija), ki se je ne da zlahka popredalčkati, saj pluje med etno-jazzom in klasično glasbo.

Imago Sloveniae

15. julij, ob 20.30, Gornji trg v Ljubljani

V sredini julija se nam obeta razgiban jazzovski večer: najprej bodo nastopili letošnji TEMSIG nagrajenci J. J. A. jazz trio pod mentorstvom Braca J. Doblekarja, s komaj enajstletnim pianistom na čelu, nato pa bo oder zavzel trio izvrstnih jazzistov - Lenart De Bock na saksofonu, Nikola Matošić na kontrabasu in Elvis Hi-Man na bobnih.

22. julij, ob 20.30, Gornji trg v Ljubljani

Priznani umetnik Lado Jakša je v počastitev letošnjega Plečnikovega leta pripravil intriganten in poetičen multimedijski performans Plečnikova misel. Isti večer sledi koncert izjemno nadarjenega mladega slovenskega Jakomini Jazz Tria z graške glasbene akademije, ki v letošnjem letu izdaja svoj prvi avtorski CD.

29. julij, ob 20.30, Stari trg v Ljubljani

Zadnji petek v juliju bo na Starem trgu pred Škucem z zvočnim koktejlom jazza, avantgarde, etna in soula nastopila prepričljivo originalna zasedba birds of unknown.

Imago Sloveniae

5. avgust, ob 20.30, Gornji trg v Ljubljani

Prekaljeni jazzovski glasbenik Ratko Zjaca, ki ga je Hrvaško društvo skladateljev leta 2019 nagradilo za izjemne avtorsko-umetniške dosežke na področju jazza, se letos na Jazz oder vrača v družbi našega najvidnejšega mladega vibrafonista, diplomanta summa cum laude ameriške glasbene akademije Berklee, Vida Jamnika.

12. avgust, ob 20.30, Gornji trg v Ljubljani

Gostili bomo tudi vznemirljivi kvartet iz Brazilije, ki med svoje člane šteje trenutno najbolj zaželjenega brazilskega bobnarja Igorja Willcoxa, ki v svojem ustvarjanju prepleta elemente jazza in funka. Njihove izvirne kompozicije in raziskovanje muzikalnosti, spontanosti in sinergije so jih privedle do svetovne razpoznavnosti.

19. avgust, ob 20.30, Gornji trg v Ljubljani

Uigrani Swingatan Quintet, projekt mednarodno priznanih slovenskih jazzistov, ki se spogleduje z raznorodnimi glasbenimi žanri od gypsy jazza, swinga in bossa nove do klasičnih etud, bo konec avgusta poskrbel za očarljiv poletni večer.

Imago Sloveniae

Jazz oder ob Herkulovem vodnjaku bo ponovno zaživel med 25. in 27. avgustom pod okriljem Mednarodnega festivala Noči v stari Ljubljani.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.