N. V. | 24. 5. 2023, 20:57 | Vir: STA

Žalostna novica: umrla je Tina Turner

Profimedia

Za vedno je zaspala 'kraljica rock'n rolla'.

V starosti 83 let je umrla ameriška glasbena zvezdnica Tina Turner. V zadnjih letih je imela številne zdravstvene težave, vključno z rakom, možgansko kapjo in odpovedjo ledvic. 'Kraljica rock'n rolla' je umrla v svojem domu v Kusnachtu blizu Züricha v Švici.

Profimedia

Glasbena legenda

Bila je ena izmed najpopularnejših in najbolj prodajanih glasbenic. Je najuspešnejša ženska rock pevka vseh časov s prek 200 milijoni prodanih plošč. Osvojila je 12 grammyjev.

Bila je znana po zelo energičnem nastopu na odru, izredno močnem vokalu, spektakularnih rock koncertih in tudi po svojih dolgih ter čvrstih nogah.

Kdo je bila Tina?

Tina Turner se je rodila leta 1939 kot Anna Mae Bullock v mestu Brownsville v ameriški zvezni državi Tennessee. Po srednji šoli se je preselila v ameriški center blues glasbe St. Louis, kjer je spoznala kitarista Ika Turnerja, s katerim se je poročila in imela dva otroka.

Skupaj sta izdala album Fool in Love, ki se je nemudoma povzpel na vrh glasbenih lestvic. O njunem zakonu je pozneje v avtobiografiji razkrila, da jo je trpinčil. Leta 1976 ga je z otrokoma zapustila. Pobegnila je brez denarja ter na začetku plesala v klubih in hotelih.

Profimedia

Sprva so ji skoraj vse velike glasbene založbe preprečevale, da bi zgradila samostojno kariero, a je kljub temu med svojo kariero osvojila osem grammyjev in nanizala uspešnice, kot so The Best, What's Love Got To Do With It, We Don't Need Another Hero in Private Dancer.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.