13. 5. 2022, 00:28

Znani tudi zmagovalci drugega evrovizijskega polfinala

zajem zaslona/YouTube/fotomontaža
Znani tudi zmagovalci drugega evrovizijskega polfinala (foto: zajem zaslona/YouTube/fotomontaža)

Bomo v finalu videli tudi artistično predstavnico Srbije? Oglejte si rezultate.

V drugem polfinalu tekmovanja za Pesem Evrovizije je za uvrstitev v sobotni finale tekmovalo 18 skladb. Med prvih deset so se razen ene uvrstile vse pesmi, ki so jim izbor napovedale tudi stavnice. 

V soboto si bomo lahko še enkrat ogledali predstavnike Belgije, Češke, Azerbajdžana, Poljske, Finske, Estonije, Avstralije, Švedske, Romunije in Srbije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Namesto San Marina 

Kot desetouvrščena na stavnicah je bila predvidena pesem Stripper Achila Laura ki je na tekmovanju zastopal San Marino. V finale se je namesto njega uvrstila Romunija

Nastop neuvrščenega San Marina:

In nastop uvrščenih predstavnikov Romunije:

Srbija v finalu

Med večje zanimivosti letošnje Evrovizije zagotovo spada predstavnica Srbije. S predstavo, ki bolj spominja na konceptualni performans Marine Abramović kot evrovizijski blišč, je srbska pevka Konstrakta zmedla kar nekaj evrovizijskih navdušencev.

Pesem In corpore sano je s kančkom latinščine v večjem delu odpeta, ali bolje rečeno, odrecitirana, v srbščini. Naj bi šlo za satiro na razpotju srbskega zdravstvenega sistema, sodobnih lepotnih standardov in Meghan Markle.

Zagotovo je vredno omembe tudi dejstvo, da je Konstrakta leta 2011 v Beogradu ogrevala tudi občinstvo za zadnji nastop slovite pevke Amy Winehouse.

Slovenski predstavniki LPS so s pesmijo Disko nastopili v prvem polfinalu, a se jim v veliki finale žal ni uspelo uvrstiti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.