3. 9. 2021, 12:02

Goran in Maja Dragić se po osmih letih ločujeta – vse kar morate vedeti

Goran Antley
Goran in Maja Dragić se po osmih letih ločujeta – vse kar morate vedeti (foto: Goran Antley)

Po osmih letih zakona se ločujeta Goran in Maja Dragić. Govorice o ločitvi so se začele že sredi poletja, ko se je Goran pred začetkom nove sezone za nekaj časa vrnil v Slovenijo. 

Poročila sta se leta 2013

Maja in Goran sta se poročila avgusta leta 2013. Izvedla sta jo hitro, brez velikega pompa, ker je bil Goran takrat sredi prvenstev, Maja pa noseča z njunim prvim otrokom. Da sta lahko ta pomembni dogodek obeležila bolj primerno, sta potem poleti naslednje leto pripravila še drugo, cerkveno poroko in slavje za sorodnike in prijatelje. »Pripravila bova primerno slavje in šla na medene tedne. Kam bova šla, je odvisno od Majinih želja,« je leta 2014 za Svet24 povedal Goran Dragić. O svoji poroki je takrat leta 2014 spregovoril tudi za Planet TV in povedal, da sta z Majo prej že 5 let živela skupaj v Ameriki in se jima je ta korak zdel popolnoma logičen.

Goran in Maja imata dva otroka

Sin Mateo se jima je rodil novembra 2013, dve leti kasneje pa se jima je pridružila še hčerka Victoria. V času prve karantene, maja 2020, je na Instagramu objavil prisrčno fotografijo za svoj 34. rojstni dan, na kateri sta se mu pridružila oba otroka. Na torti je bil napis: ’34 in v karanteni'.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Skupaj sta bila še preden je Goran vstopil v NBA

Maja in Goran sta bila par že pred velikim trenutkom, ko je Goran leta 2008 vstopil v NBA in podpisal pogodbo z ekipo Phoenix Suns. Goran je potem leta 2015 zamenjal moštvo in podpisal petletno pogodbo z ekipo Miami Heat, vredno 90 milijonov dolarjev.  V isto ekipo je takrat vstopil tudi njegov brat Zoran.

Preseljen še pred menjavo ekipe

6. avgusta letos je bil Goran Dragić del velikega posla med Miamijem in edino kanadsko ekipo v NBA Toronto Raptors, po katerem se Goran Dragić in nigerijski igralec Precious Ezinna Achiuwa selita v Toronto, Kyle Lowry pa v Miami. Po poročanju portala Slovenske novice, naj bi tik pred menjavo ekipe Goran že bil preseljen v novo stanovanje. 

Na vrsti tudi delitev premoženja

V svoji NBA karieri naj bi po poročanju analitičnih strani Goran Dragić zaslužil okoli 130 milijonov dolarjev. Trenutno njegovo vrednost ocenjujejo na 60 milijonov dolarjev (okoli 49 milijonov evrov). Goranova letna plača sicer po pogodbi znaša 18 milijonov dolarjev (14,8 milijonov evrov). Obenem naj bi imel podpisano tudi sponzorsko pogodbo z Adidasom.

Viri: Slovenske novice, 24ur, Svet24, Planet TV, WTFoot, USA Today

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.