Sandra Bratuša | 30. 3. 2020, 15:23

Gordon Ramsay odpustil 500 ljudi: obupani zaposleni pravijo, da je bil šef iz pekla

Profimedia
Gordon Ramsay odpustil 500 ljudi: obupani zaposleni pravijo, da je bil šef iz pekla (foto: Profimedia)

Svetovno znani chef Gordon Ramsay se je znašel v nezavidljivem položaju. Situacija, ki je nastala zaradi pandemije koronavirusa, je udarila tudi po njegovem podjetju in ko je vlada začasno prepovedala obratovanje vseh restavracij, je čez noč odpustil 500 svojih zaposlenih.

Seveda so se takoj usule kritike, tudi priznane britanske kulinarične kritičarke in novinarke Marine O'Loughlin. Gordonu Ramsayu (53) očita, da ne želi pomagati tistim, ki jih je odpustil. Sam ji ni ostal dolžan in ji je zabrusil, da očitno nikoli ni vodila svoje restavracije.

Vse se je zgodilo po tem, ko je britanska vlada sprejela odlok, da se morajo zaradi koronavirusa zapreti vse restavracije. In tako se je tudi Ramsay čez noč odločil, da bo odpustil kar 500 zaposlenih. Odločitev je mnoge seveda spravila v jok in na rob obupa.

Slavni kuhar je bil nekaj časa tiho in svoje odločitve ni želel komentirati, sedaj pa je le spregovoril. Pravi, da so vse kritike izjemno egoistične in da očitno nihče, ki jih tako deli naokoli, še nikoli ni imel lastnega posla. »Kljub težkim časom, se skrivate za patetičnimi izjavami. Zberite se že enkrat!« je ostro komentiral objavo Marine O'Loughlin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram) on

Očitno je bil Gordon tako jezen, da si je dal duška. V eni od objav na svojem Twitter profilu je celo zapisal, da kritičarka služi denar tako, da se pritožuje nad hrano. »S svojim pisanjem si uničila marsikatero restavracijo in to samo zato, ker ti niso lezli v rit … Si kdaj pomislila, da bi v teh težkih časih komu pomagala?«

Kaj se je pravzaprav dogajalo, je povedala ena od nekdanjih zaposlenih pri Gordonu, 28 letna kuharica Anca Torpuc. »Poklicali so nas na sestanek in nam povedali, da naše pogodbe ne veljajo več. Lahko povem, da je bilo zelo kruto. Sledil je mejl z obrazložitvijo, da dobimo plačo do 17. aprila.«

Profimedia

Večina jih je mnenja, da jih je Gordon pustil na cedilu. Marsikateri njegov nekdanji zaposleni pa si očita, da je dolgo garal kot norec, sedaj pa tako nemilostno končal na cesti. »Zelo grozen je bil način, saj nas je Gordon odpustil brez karkšnegakoli opozorila,« pravi Anca.

Bogastvo Gordona Ramsaya ocenjujejo na 140 milijonov funtov. Njegove restavracije pa imajo skupaj kar 16 Michelinovih zvezdic. V enem izmed intervjujev je pred leti izjavil, da je zelo strasten tip, kar ljudje nemalokrat napačno  razumejo.

Večina odpuščenih je prepričana, da Gordon ne bi nič izgubil, če bi jih obdržal, še posebej v teh težkih časih. »Upam, da sedaj mirno spi,« je zapisal eden od nekdanjih zaposlenih.

Gordon Ramsay je na svojem Instagram profilu zapisal, da bodo njegove restavracije do nadaljnjega zaradi pandemije zaprte. »Svojemu osebju se zahvaljujem za vse in upam, da bomo kmalu ponovno vsi skupaj. V teh težkih časih pazite eden na drugega.«

PREBERITE ŠE: Boris Johnson je okužen z novim koronavirusom  

PRIPOROČAMO TUDI: V Evropi verjetno še več deset tisoč smrtnih žrtev covida-19, kaže britanska študija

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.