Gospa sveta aretirana, ker je z glave aktualne gospe Šrilanke iztrgala krono

DRAMA

9. 4. 2021, 12:06 | Scena

              Gospa sveta aretirana, ker je z glave aktualne gospe Šrilanke iztrgala krono (foto: profimedia) profimedia

Na lepotnem tekmovanju Šrilanke se je tako nerodno zapletlo, da je morala posredovati policija, zmagovalka tekmovanja za gospo Šrilanke pa naj bi bila pri incidentu celo poškodovana.

Lepotna kraljica Pushpika De Silva je v ceremoniji, ki so jo v nedeljo predvajali prek malih ekranov nacionalne televizije Šrilanke, osvojila naslov 'gospa Šrilanke'.

S svojo krono pa je užila zgolj nekaj trenutkov sreče.

Kot furija je na oder pridivjala Caroline Jurie, zmagovalka iz leta 2019, in z glave De Silve grobo potegnila njeno krono. Ob tem je vpila, da krone ne bi smela dobiti nobena ločenka.

Dramatičen posnetek Juriejeve, ki je prav tako nosilka naslova gospa sveta, najprej kaže, kako nagovori občinstvo z besedami: "Obstaja pravilo, ki preprečuje ženskam, ki so že bile poročene in nato ločene, dostop do tekmovanja, zato sem prevzela iniciativo, da krono predam drugouvrščeni."

Posnetek nato jasno kaže, kako Jurie pristopi k De Silva, kjer se nato nekaj trenutkov ruvata okoli krone, ki se je zapletla v njene lase, medtem ko vse ostale tekmovalke osuplo spremljajo dogajanje.

Jurie uspe z glave De Silva sneti krono, nato pa taisto krono namesti na glavo drugouvrščeno, De Silva medtem v solzah zapusti oder.

Video z vso omenjeno dramo je medtem pristal na družbenih omrežjih in, seveda, do tega trenutka že postal viralen.

De Silva se je nato oglasila z zapisom na Facebooku, da je morala poiskati zdravstveno oskrbo zaradi poškodb glave, predvsem pa naj bi bil zaradi 'nerazumnega in sramotilnega' incidenta ranjen njen ponos.

"Veliko je samskih mamic, ki tako kot jaz trpijo na Šrilanki," je povedala gospa De Silva na novinarski konferenci.

"Ta krona je posvečena vsem tem ženskam, vsem mamicam samohranilkam, ki trpijo, ko otroke vzgajajo same."

Oglasila se je tudi policija, ki je sporočila, da so Jurie aretirali zaradi napada.

"Aretirali smo Jurie in (njeno pomočnico) Chulo Manamendra zaradi napada in povzročanja škode v gledališču Nelum Pokuna," je za medije povedala policijska uradnica Ajith Rohana.

De Silva je v četrtek novinarjem že povedala, da je pripravljena opustiti tožbo zoper Jurie, če se ji ta javno opraviči.

"Poskusila sem vse skupaj rešiti zunaj sodne obravnave, vendar je to zavrnila," je povedala De Silva. "Lahko oprostim, ne bom pa pozabila."

A če se ne zmore za incident opravičiti Jurie, so to medtem že storili organizatorji lepotnega tekmovanja. Javnost so tudi obvestili, da zmagovalka za leto 2021 ne živi več v skupnem gospodinjstvu s partnerjem, vendar nikakor ni tudi uradno ločena.