18. 12. 2020, 12:34

H komu se kotali nov Pilkeyev Pasji mož?

profimedia
H komu se kotali nov Pilkeyev Pasji mož? (foto: profimedia)

Humorna grafična serija ameriškega striparja Dava Pilkeya, ki je hkrati tudi avtor popularnih knjig o Kapitanu Gatniku. Seriji devetih knjig, ki so si sledile med leti 2016 do septembra 2020, sledijo tudi slovenski nadebudneži, ki se prav te dni lahko veselijo prevoda sedmega dela. Da bi bilo veselje še večje, naj bi že marca 2021 v izvirniku izšla že deseta knjiga.

Še več.

Pred nekaj dnevi je bilo mogoče ujeti novico, da je v delu celo filmska adaptacija Pasjega moža. Za projekt so se zavzeli pri DreamWorks Animation.

Vsaka izmed knjig Pasjega moža je za razliko od drugih Pilkeyevih del zbirka štirih ločenih zgodb namesto ene same. Glavni junak serije pa je še posebno nenavaden.

Če slučajno še ne veste: Pasji mož je najboljši policist na svetu. Rodil se je, ko je policist v bombnem napadu izgubil glavo, pes pa telo. Da bi rešili, kar se rešiti da, so zdravniki pasjo glavo prišili na policistovo telo in dobili super policaja: Pasjega moža!

V sedmi knjigi, ki je že na voljo v spletni knjigarni Mladinske knjige, se bo Pasji mož s pomočjo starih znancev postavil po robu novim zlikovcem, s svojim smešnim in neposrednim pristopom k reševanju kriminalitete v svojem mestu pa bo k branju ponovno privabil celo tiste, ki sicer sploh ne berejo.

Za slovenski prevod sedme knjige Pasjega moža je tudi tokrat poskrbel Boštjan Gorenc – Pižama, ki je znan po tem, da s prevodom zlepa ne izgubi nobenega norega štosa, izvirne besedne igre in duhovitih poimenovanj.

Dav Pilkey, avtor in ilustrator Pasjega moža, je bralce sprva navdušil s prigodami Kapitana Gatnika, ki jih imamo tudi v slovenskem prevodu. Pilkey je sicer znan ameriški stripar, avtor in ilustrator, ki je s svojim risanjem že od rane mladosti nadvse rad motil pouk in ob živce spravljal učitelje, ti pa so mu govorili, da vse svoje življenje pač ne bo mogel risati trapastih knjig. Dav jih na srečo ni nikoli znal prav dobro poslušati.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.