7. 9. 2021, 16:00

Hajdi Korošec Jazbinšek: Mama, poslovna ženska, vplivnica. Kako ji uspeva?

Foto: Tibor Golob
Hajdi Korošec Jazbinšek: Mama, poslovna ženska, vplivnica. Kako ji uspeva? (foto: Foto: Tibor Golob)

Čeprav smo jo spoznali kot otroško pevko, pa Hajdi zase pravi, da je bila to odlična odskočna deska za vse njene nadaljnje korake.

"Najprej sem delala kot komercialistka za pravne osebe na banki, kasneje pa sem naredila najboljšo odločitev v življenju - samostojna podjetniška pot. Vedno sem bila rada v stiku z ljudmi, zanimala me je psihologija prodaje, marketing, socialna omrežja ... Tukaj sem se res našla in dejansko prišla do točke, ko se vsako jutro z nasmehom odpravim na delo," pove Hajdi.

Kako usklajujete vse obveznosti - mama, poslovna ženska, Instagram vplivnica?

Vse te stvari so nekako prepletene in vse naštete vloge obožujem in uživam, ko jih opravljam. Najlepša in najbolj poučna je zagotovo materinska vloga, potem je tukaj tudi moj tretji otrok - trgovina in spletna trgovina Hajdi.si - in nenazadnje moja velika ljubezen, socialna omrežja. Vse se med sabo povezuje in vse je zelo spontano in predvsem iskreno. Priznam, da je včasih tudi malce naporno ampak kot omenjeno, če rad delaš to kar delaš, potem to ni težava.

Kaj vam pomeni dosegljivost? Se v današnjem svetu sploh lahko popolnoma odklopite?

Ko si podjetnik, lahko pozabiš na popolni odklop - tega termina vsaj jaz ne poznam. Meni osebno to ni težko, vendar menim, da bi težko zdržala popolnoma odklopljena.

Zelo veliko potujemo in z možem tudi veliko delava na daljavo - to je velika prednost, ki jo današnji razvoj v smislu tehnologije omogoča. Tako lahko sodelujem pri vseh odločitvah ali izzivih, ne glede na to, kje sem. In ravno to daje meni svobodo, saj lahko normalno sodelujem od kjerkoli.

Koliko vam pomeni fleksibilnost delovnika in "pisarne"?

Ogromno. To je zame ključnega pomena, ker sem, kot omenjeno, razpeta med različnimi osebnimi in poslovnimi vlogami, poleg tega pa smo veliko na poti. Sama tudi zelo rada delam ponoči, kjer si vzamem čas in se izobražujem, spremljam trende na različnih platformah ter delovanje vplivnežev na svetovnem digitalnem plesišču. Ravno zato je zame fleksibilnost v smislu delovnega okolja izjemnega pomena.

Foto: Tibor Golob

Kot Instagram osebnost in uspešna poslovna ženska verjetno težko poznate 'normalen' delavnik. Kaj počnete v prostem času, ko ga imate?

Prostega časa imam zelo malo in ga poskusim čim bolje izkoristiti, čeprav ga precej pogosto namenim nalogam "vplivnice" ali drugemu ustvarjanju vsebine. Dejansko je to moja velika ljubezen in takrat zelo rada delam tako fashion haule, potujem, se prepuščam okusom dobre hrane in preizkušam tehnološke napave, ki mi olajšajo marsikaj - kot recimo Huawei Matepad 11, ki je v zadnjih tednih postal moj najboljši pomočnik in prijatelj. Srečo imam, da dejansko te vloge ne čutim kot nek pritisk, ampak selektivno in zelo previdno izbiram sodelovanja, ki me morajo res zanimati, da jih lahko suvereno predstavim svojemu občinstvu oziroma sledilcem.

Drugače pa se z možem in otroci tudi zelo radi zapeljemo s kolesi, se podamo na kakšen sprehod v naravi ali pobegnemo na Korčulo, ki je lansko leto postala naš drugi dom.

Veliko tudi potujete - kako vam elektronske naprave pomagajo pri tem?

Ogromno. Brez njih ta svoboda v obliki potovanj ne bi bila mogoča. Z možem imava zelo dodelan ritem na potovanjih in ker imava še vedno dva majhna otroka je potrebno dan dobro načrtovati in ustvariti neko rutino. Tako smo recimo lansko leto v času "lockdowna" res ogromno potovali, saj kot omenjeno lahko oba z možem delava na daljavo, hkrati pa je tudi najin starejši sin Dante lahko bil povezan kjerkoli in tako opravljal virtualne šolske aktivnosti preko Zooma. Tako smo bili nekaj časa v Španiji, nato v Združenih Arabskih Emiratih in nato še na Maldivih.

Jih uporabljate le za delo ali tudi za zabavo?

Delo je zabava in zabava je delo. Vsaj pri meni je tako. Seveda je kar nekaj usklajevanj z našimi dobavitelji iz tujine, kjer smo naše poslovanje zaradi situacije precej digitalizirali v smislu sestankov, predstavitev in celo virtualnih sejmov. Prav tako je tukaj tudi nabava in prednaročila kolekcij in pa druga redna komunikacija s partnerji ter sodelavci.

Ob večerih pa se rada posvetim pregledu Instagrama, Tiktoka in drugih omrežij - da sledim trendom, spoznavam novosti, obdelujem fotografije, urejam predoglede, montiram videe in podobno. To je zame recimo zabava. Seveda mi tudi moja sinova, Dante in Evan, pogosto izmuzneta tablico in zaigrata kakšno igrico. Tablica je pravi rešitelj tudi kadar smo na letalu - ko pojesta vse lizike, pobarvata vse pobarvanke in zmanjka zgodbic, je tablica super, da se otroka malo zamotita.

Katera je vaša najljubša naprava, preko katere lahko opravljate delovne obveznosti in jo hkrati uporabljate za zabavo?

Zagotovo telefon in tablica. Brez teh dveh naprav si težko predstavljam življenje in z vidika velikosti sta idealna, saj ju lahko dam v katerokoli žensko torbico ter uporabim kjerkoli že sem. Za manjše stvari uporabim telefon, medtem ko za sestanke ter večopravilnost uporabljam tablico.

Hajdi je več kot očitno navdušil Huawei MatePad 11 tablični računalnik

Foto: Tibor Golob

Komu bi priporočili to tablico?

V nekem momentu je že izgledalo, da bodo telefoni precej izpodrinili pomen tablice vendar ga meni ni nikoli. Vedno jo imam s seboj, saj je telefon pogosto neuporaben za zahtevnejša opravila, kjer potrebujem več svobode pri delu ter večji zaslon . Telefon je tam premajhen, računalnik pa prevelik in preveč neroden za prenašanje, zato tablica  združuje v sebi najboljše dveh naprav. Jaz jo uporabljam tako v službi kot tudi doma, ko zvečer brskam po socialnih omrežjih, delam objave, obdelujem slike in video in podobno. Odlično se druživa tudi na Zoom in Teams sestankih, super je za hitre zapiske ali sledenju nalog,  pregled koledarja pisanje e-pošte. Obožujejo pa jo tudi moji otroci. Pravzaprav ne najdem razloga, zakaj je komukrkoli ne bi priporočala in dejstvo je, da se vanjo zaljubiš na prvi pogled.

Katere so vaše najljubše funkcije?

Pri napravah mi je ključna vzdržljivost oziroma avtonomija baterije, prav tako hitrost, ki je pri MatePadu prefektna. Ddlično je, da ima tudi možnost tipkovnice, ki mi omogoča enostavno pisanje in pa pisalo s katerim si lahko naredim hitre zapiske in ti daje občutek pisanja na papir. Kljub temu, da ima Huawei svoj operacijski sistem lahko večino Android aplikacij uporabljam tudi na tablici, kar mi omogoča popolnoma normalno uporabo. Všeč mi je transformacija s tablice v mini prenosnik s tipkovnico, nato v osebno beležko, kjer nikoli ne izgubim pomembnih informacij. 

Na kakšen način vam je olajšala delo?

Všeč mi je predvsem multifunkcijska uporaba. Zato je postala moja podaljšana roka, s katero se počutim, kot da sem vsak trenutek pripravljena za delo. Na visokoresolucijskem zaslonu bolje vidim fotografije med obdelavo, hkrati si lahko pomagam s pisalom, zvok je čistejši in urejanje videoposnetkov je enostavnejše. Sistem deluje izredno gladko tudi pri večopravilnosti in sočasnem delu v različnih aplikacijah.

Zakaj ravno tablica in ne denimo telefon ali kar prenosni računalnik?

Ravno zato ker s tablico nisem omejena. Omogoča mi fleksiblinost, hkrati pa tudi odlično preglednost nad dogajanjem tako v podjetju kot tudi v zasebnem času. Z njo lahko združujem oboje in to je tisto kar meni osebno dela tablico nepogrešljivo v mojem (oziroma našem) življenju.

Bi še sami dodali karkoli?

Jo lahko obdržim? :)

Več o Huawei MatePad11 preverite na huawei.si.

Foto: Tibor Golob

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.