7. 9. 2020, 20:59 | Vir: STA

Harry in Meghan vrnila denar za obnovo rezidence v Veliki Britaniji

Profimedia

Britanski princ Harry in njegova soproga Meghan, ki sta aprila opustila kraljeve dolžnosti, sta vrnila 2,4 milijona funtov (2,7 milijona evrov) davkoplačevalskega denarja za obnovo njune britanske rezidence Frogmore Cottage. "Ta znesek v celoti pokrije stroške obnove rezidence, ki je v lasti kraljice," je danes sporočil njun tiskovni predstavnik.

Dodal je, da je vojvoda sussekški vplačal denar v kraljevi sklad. Sporočil je še, da bo Frogmore Cottage ostal britanska rezidenca vojvode in njegove družine, poročajo tuje tiskovne agencije.

Poslopje so lani prenovili za 2,4 milijona funtov davkoplačevalskega denarja. Po poročanju medijev sta Harry in Meghan denar za plačilo obnove rezidence dobila s pogodbo z Netflixom, ki sta jo podpisala prejšnji teden. Z velikanom pretočnih vsebin bosta sodelovala pri nastajanju vrste oddaj, v nekaterih se bosta morda celo pojavila. Večletna pogodba vključuje dokumentarce, dokumentarne serije, igrane filme in otroške oddaje.

Harry in Meghan sta se spomladi odpovedala življenju na britanskem kraljevem dvoru, naznanila, da želita biti finančno neodvisna in se preselila v Kalifornijo. Ukvarjata se z več projekti, se pa Meghan, nekdanja zvezda serije Nepremagljivi dvojec, menda ne namerava vrniti v igralske vode. Par, ki ima leto dni starega sina Archieja, se je nedavno preselil v Santa Barbaro.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.