19. 7. 2017, 10:38 | Vir: STA

HBO napoveduje dokumentarec o režiserju Stevenu Spielbergu

profimedia

Ameriška televizija HBO za jesen napoveduje dokumentarni film o režiserju Stevenu Spielbergu. Film producentke in režiserke Susan Lacy bo ponudil intimni portret slovitega režiserja s skoraj 50-letno filmsko kariero. V dokumentarcu ne bo manjkalo slavnih filmskih imen, kot so George Lucas, Martin Scorsese in Tom Hanks.

Susan Lacy bo film režirala na podlagi 30-urnega materiala, ki zajema pogovore s Spielbergom ter njegovimi kolegi in drugimi sopotniki v njegovem življenju. Režiserka se je namreč pogovarjala z več kot 80 najrazličnejšimi ljudmi, med njimi tudi z igralci, ki so igrali v Spielbergovih filmih: Tomom Hanksom, Harrisonom Fordom, Danielom Day-Lewisom in Leonardom DiCapriom ter številnimi drugimi.

Dokumentarec bo prikazal celotno režiserjevo življenje, od njegovega otroštva, režij prvih uspešnic pa vse do ustvarjanja resnejših filmov, piše revija Rolling Stone.

Med drugim bo razkril tudi posnetke in dogajanje v zakulisju iz več Spielbergovih pomembnih filmov, kot so Žrelo, ET, Jurski park, Schindlerjev seznam in Reševanje vojaka Ryana.

Dokumentarni film o režiserju, ki trenutno snema film The Papers s Hanksom in Meryl Streep v glavnih vlogah, bo premiero doživel predvidoma 7. oktobra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.