3. 3. 2021, 11:22

Hči Đorđa Balaševića na Instagramu objavila ganljivo fotografijo iz Istre

Nebojša Tejić/STA

Đorđe Balašević je nameraval po upokojitvi večino svoih dni preživeti v svoji vili v istrskem mestu Brtonigla. Tega na žalost ni dočakal, saj je pred tem umrl za hudo pljučnico.

Njegova hči Jovana te dni na Instagramu objavlja ganljive fotografije in video posnetke.

Ena od fotografij je bila tudi slika iz Istre, na kateri sta bila dva plakata, ki sta bila posvečena njenemu očetu. 

"Toliko pozitivne energije še ni bilo na enem mestu. Vprašanje je, ali je še kdaj kje bo. V Puli smo odgnali dež," piše na enem od plakatov, medtem ko gre na drugem brati Balaševićev citat iz Rapsodije o Katrin: "U zemlju vila kreneš vozom, a stigneš vlakom… Pred jutro omami te vazduh smućkan sa zrakom. Pod Ćićarijom ugledaš Buzet i tom si slikom prosto obuzet... Al’ tad maestral pirne dolinom reke Mirne..."

Instagram

Đorđe Balašević je načrtoval, da bo leta svoje jeseni preživel v vili v Brtonigli. Na žalost tega ni nikoli dočakal. Premagala ga je pljučnica.

Legendarni pevec je vilo kupil leta 2019.

V bližini njegove vile se nahaja še osem podobnih zgradba, vsaka od njih pa meri več kot 200 kvadratnih metrov, še pišejo na Večernjem listu. Đorđeva vila ima precej velik vrt z zunanjo kuhinjo, bazenom, savno in jacuzzijem. Nadvse prostorna je tudi notranjost vile, saj premore kar štiri spalnice, vsaka soba pa ima tudi svojo kopalnico, še dodajajo na 24 sata in ocenjujejo, da se vrednost vile giblje nekje med 300 do 450 tisoči evri. Ker pa se takšne vile kupuje po principu 'na ključ', bi lahko cena bila še dvakrat višja.

Balašević je vilo v naselju na hribčku, le 400 metrov oddaljeno od Brtonigle, kupil prek podjetja Balbelo, katerega direktor je njegova hči.

Sicer pa je imel po pisanju hrvaških medijev novosadski kantavtor svoj prvi koncert na Hrvaškem (po razpadu bivše Jugoslavije) ravno v Puli. Pisalo se je leto 2001, v Istro pa se je tudi sicer vedno znova in nadvse rad vračal. Nič čudnega torej, da si je prav tu kupil hišo, v kateri je imel namen preživljati zaslužen pokoj več kot šest mesecev na leto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovana Balasevic (@lolabalasevic)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.