28. 4. 2022, 10:28

Hollywoodska zvezdnica obtožena spolne zlorabe 13-letnice

Profimedia

Večino zlorab naj bi zvezdnica posnela, vse obtožbe pa zanika. 

Angleška igralka Zara Phythian, mojstrica borilnih veščin, ki je igrala čarovnico v Marvelovem filmu leta 2016, je skupaj z možem Victorjem Markom obtožena spolnih zlorab 13-letnice, poroča BBC. Ženska trdi, da naj bi jo 36-letna Phythian in njen 59-letni mož Marke med letoma 2005 in 2008 zlorabljala, ko je bila še najstnica. Večino zlorab pa naj bi zakonca posnela.

Zakonca sicer vsa kazniva dejanja zanikataZakonca sta bila takrat inštruktorja borilnih veščin v Nottinghamshiru
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zara Phythian (@zaraphythian)

Zlorabe so se nadaljevale

Na sodišču je žrtev povedala, da se je prvo kaznivo dejanje zgodilo, ko sta ji zakonca dala piti alkohol, Phythian pa jo je izzvala, naj Marku nudi oralni seks. Slednji je po njenih besedah nato imel spolni odnos z obema. "Vedela sem, da je to narobe, vendar nisem vedela, kako naj se rešim iz situacije ali kaj rečem," je povedala policiji.

“Spomnim se, da sem takrat poskušala posnemati Zarin odziv, saj sem se zgledovala po njej in ji poskušala biti v vseh pogledih podobna,” je žrtev povedala na sodišču. “Ker so se zlorabe nadaljevale, je povedala, da ji je Marke zagrozil, da ji bo razbil kolena, če bo to komu povedala. Prav tako je rekel, da mi nihče ne bo verjel, če vseeno komu povem.”

Sojenje se nadaljuje

Zakonca Phythian Marke sta skupaj obtožena 14 obtožb spolnih deliktov. Ob začetku domnevne zlorabe je Phythian bila stara 20 ali 21 let, Marke pa 42 ali 43 let. Poleg obtožb spolnih deliktov je Marke še v drugih sodnih postopkih, prav tako naj bi večkrat spolno zlorabil 15-letnico. Sojenje zakoncema se nadaljuje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.