A. Kl. | 1. 2. 2022, 15:30

V taboru hrvaškega premiera Plenkovića potrdili veselo novico!

Profimedia

Hrvaški premier Andrej Plenković, ki bo aprila praznoval 52. rojstni dan, in njegova devet let mlajša soproga Ana Maslać-Plenković pričakujeta tretjega otroka.

Kljub temu, da je bil par glede naraščaja skrivnosten, je portal dnevnik.hr izvedel tudi spol otroka - par pričakuje sina. 

Kot so pri N1 povzeli poročanje hrvaških medijev, je 42-letna Ana že v tretjem trimesečju nosečnosti in se počuti dobro.

Poroda se par veseli, prihajajočega bratca pa nestrpno pričakujeta tudi kmalu starejša brat in sestra, sedemletni Mario, zdaj prvošolec, in štiriletna Mila, ki obiskuje vrtec.

Andrej Plenković in Ana Maslać Plenković sta se poročila oktobra 2014. Dva meseca po poroki sta dobila sina Maria, ki sta ga poimenovala po dedku, Plenkovićevem očetu. 

Soproga hrvaškega predsednika vlade, diplomirana pravnica iz Dubrovnika in nekdanja vodja Službe za pravne zadeve in kadre v saboru, se sicer zelo redko pojavlja v javnosti.

Ena redkih fotografij družinice je nastala ob priložnosti, ko so žena in otroka Plenkovića pospremili na državniški obisk pri papežu Frančišku v Vatikanu leta 2017.

Profimedia

Novico je potrdil tudi tiskovni predstavnik vlade. “Glede na veliko zanimanje javnosti lahko potrdimo danes objavljeno informacijo, da bosta premier Andrej Plenković in njegova žena Ana Maslać-Plenković tretjič postala starša,” so zapisali.

Zahvalili so se za lepe želje ter javnost in medije prosili za spoštovanje zasebnosti družine.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.