Hudičevka v Pradi po filmu z Meryl Streep še kot muizkal z Beth Leavel

29. 5. 2021, 07:33 | Scena | Vir: STA

              Hudičevka v Pradi po filmu z Meryl Streep še kot muizkal z Beth Leavel (foto: profimedia) profimedia

Pisatelj Paul Rudnick je za revijo Variety povedal, da trenutno piše besedila za muzikal Hudičevka v Pradi, ki naj bi premiero doživel julija 2022. Muzikal bodo na odrskih deskah prvič prikazali v Chicagu. Nastopila bosta Beth Leavel kot Miranda Priestly in Taylor Iman Jones kot Andy Sachs. Igralci se bodo sukali na glasbo Eltona Johna.

Romanu Hudičevka v Pradi pisateljice Lauren Weisberger je leta 2006 sledila istoimenska filmska uspešnica v režiji Davida Frankla. V glavnih vlogah sta tedaj nastopili Meryl Streep in Anne Hathaway.

"Ekipa se poskuša pokloniti ljubljenemu filmu, ki ga ljudje ne morejo nehati gledati, in izvrstnem romanu Lauren Weisberger. Hkrati pa želimo prikazati velike spremembe v modnem svetu," je povedal Rudnick.

Hudičevka v Pradi je zgodba o uspešni urednici priznane modne revije Mirandi Priestly (Meryl Streep), ki greni življenje svoji novi asistentki Andy Sachs (Anne Hathaway). Ta pa v nasprotju s predhodnicami vztraja pri delu, kljub neverjetnim muham šefice. Avtorica romana je sama nekaj let delala za slovito urednico revije Vogue Anno Wintour, a ni nikoli priznala, da je prav ta navdahnila roman.