24. 2. 2020, 16:39 | Vir: STA

Igralci kultne serije Prijatelji po 25 letih spet skupaj

profimedia

Zasedba legendarne ameriške televizijske serije Prijatelji se bo ob 25-letnici serije ponovno združila. Posebna epizoda, ki bo tokrat brez scenarija, bo dostopna na HBO Max meseca maja, ko se bo ta platforma zagnala, piše francoska tiskovna agencija AFP.

V seriji, ki je bila v ZDA na sporedu od septembra 1994 do maja 2004, so igrali Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry in David Schwimmer.

Po poročanju revije Variety naj bi vsak izmed igralcev za sodelovanje v posebni epizodi dobil po 2,5 milijona dolarjev.

Kot je povedal programski direktor HBO Max Kevin Reilly, igralce združujejo za prav posebno epizodo, poleg katere bodo prikazali tudi vse druge epizode Prijateljev.

Dodal je: "S Prijatelji sem se seznanil, ko so bili v zgodnji fazi razvoja. Nato sem imel več let pozneje priložnost sodelovati pri seriji in slediti, kakšno navdušenje je sprožila med gledalci."

Igralci se se že oglasili na svojih Instagram profilih, revija Rolling Stone pa je na naslovnici objavila fotografijo zasedbe izpred let. Objava Jennifer Aniston je v treh urah nabrala kar 4,8 milijona všečkov.

Po pisanju AFP je serija, ki je osvojila številne nagrade, igralcem pa prinesla svetovno slavo, še danes izjemno priljubljena. Raziskave trga kažejo, da je med najbolj gledanimi na Netflixu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.