20. 10. 2020, 15:06 | Vir: STA

Igralec Jeff Bridges na Twitterju razkril, da je zbolel za rakom

profimedia
Igralec Jeff Bridges na Twitterju razkril, da je zbolel za rakom (foto: profimedia)

Ameriški igralec Jeff Bridges, ki je med drugim igral v filmu bratov Cohen Veliki Lebowski, je te dni javnosti razkril, da je zbolel za rakom. V objavi na Twitterju je napisal, da so mu diagnosticirali rak limfatičnega sistema. Več o svojem stanju ni napisal, je pa poudaril, da je v rokah odličnih zdravnikov, ki pravijo, da prognoza ni tako slaba.

Zapisal je še, da začenja z zdravljenjem in da bo kmalu poročal o svojem okrevanju, so njegove besede povzele številne tuje agencije in portali.

Bridges, ki je lani praznoval 70 let, je bil kar sedemkrat nominiran za oskarja. Zlati kipec je odnesel za vlogo zapitega glasbenika Bada Blakea v filmu Noro srce v režiji Scotta Cooperja. Za vlogo je prejel tudi zlati globus. Med nagradami velja omeniti vsaj še nagrado Cecil B. DeMill za življenjsko delo, ki jo združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu podeljuje osebnosti, ki je v svetu filma pustila neizbrisen pečat.

Med odmevnimi filmi, v katerih je Bridges igral, so Zadnja predstava v režiji Petra Bogdanovicha (1971), Thunderbolt in Lightfoot (1972) in Vrata raja (1980) Michaela Cimina, 8 milijonov smrti (1986) v režiji Hala Ashbyja, Kraljevi ribič (1991) Terryja Gilliama, Brez strahu (1993) v režiji Petra Weira ter kultna komedija Veliki Lebowski (1998) in film Pravi pogum (2010), ki ju podpisujeta brata Cohen.

Med aktualnejšimi pa sta vlogi v filmih Težave v motelu El Royale (2018) v režiji Drewa Goddarda in Samo za pogumne (2017), ki ga je režiral Joseph Kosinski.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.