18. 5. 2022, 08:16 | Promocijska objava

(Intervju) Ilka Štuhec o pretekli sezoni in načrtih za prihodnost

Huawei
(Intervju) Ilka Štuhec o pretekli sezoni in načrtih za prihodnost (foto: Huawei)

Smučarska sezona se je že lep čas nazaj končala, a slovenski smučarji ne počivajo na lovorikah. Prav gotovo ne ena najuspešnejših slovenskih smučark vseh časov Ilka Štuhec, ki že gleda naprej v naslednjo sezono, ko se namerava vrniti v še boljši formi. Z Ilko, ki je nedavno odprla tudi novo poglavje s sodelovanjem s podjetjem Huawei, smo se pogovarjali o pretekli sezoni, njenih dosežkih in prihodnjih načrtih.  

Ilka, za vami je sezona vzponov in tudi padcev. V veliki meri so jo zaznamovale tudi poškodbe. Ko se ozrete nazaj, kako bi jo komentirali?

Sezona, v kateri nisem izpolnila ciljev oziroma še bolje rečeno pokazala tega, kar sem zmožna. Razlogov za to je zagotovo več, v našem športu mora za uspeh delovati vse. Žal letos ni bilo tako in do naslednje sezone imamo čas najti znova pravo formulo za uspeh. 

Pričakujemo, da se boste naslednje leto vrnili v polni moči, že razmišljate o prihodnji sezoni? Kdaj imate v načrtu začetek priprav?

Priprave na naslednjo sezono se dejansko začnejo že v dneh po zaključku aktualne sezone. Lovimo čim več smučarskih dni, ki pa jih pozno spomladi zmanjka. Zato časa za pretiran odmor ni. Misli sem torej hitro usmerila v naslednjo sezono. To mora biti novo poglavje in nepopisan list. 

Letos ste na enem največjih športnih tekmovanj, olimpijskih igrah vihteli tudi slovensko zastavo. Lahko opišete to izkušnjo? Kaj vam je to pomenilo? Kako ste to doživeli iz prve osebe, ko ste na čelu popeljali na »oder« celotno reprezentanco?

To so sanje vsakega športnika. Kot prvo moram reči, da mi je bilo nošenje slovenske zastave v veliko čast. Občutek je bil izjemen že ko sem izvedela, da bom nosila zastavo, ko pa smo se dejansko znašli pred stadionom, ko je vse skupaj postalo resnično, pa se je vse skupaj še potenciralo. Poseben občutek, ki se težko primerja s čim drugim. Moram pa reči, da je zastavo težje nositi, kot je to videti. 😊

Huawei

Vas bomo videli še na enih Olimpijskih igrah?

😊 Ne, moja olimpijska pot je bržčas zaključena, to so bile moje zadnje igre. Žal sem jih v karieri skoraj več izpustila, kot na njih nastopila, a tako pač je. Svoje trenutke sem doživela na drugih velikih tekmovanjih. 

Katero oz. katera so vaša najljubša smučišča? Kje najraje nastopate?

Med lokacijami, kjer tekmujemo v hitrih disciplinah, so v ospredju zagotovo Val d’Isere, St. Moritz in Cortina d'Ampezzo. 

Kater dosežek vam pomeni največ? Na katerega ste še posebej ponosni?

Če me sprašujete, katera zmaga, potem bi najverjetneje izpostavila v bistvu mojo prvo zmago v svetovnem pokalu, v Lake Louisu. Sicer pa med trofejami težko izpostavim eno. Vsaka zmaga, medalja, globus namreč predstavlja svojo zgodbo. Morda sem celo najbolj ponosna na svojo celotno smučarsko zgodbo, ker mi je v karieri uspelo zmagovati na velikih tekmovanjih in v svetovnem pokalu, osvajati naslove, po tem ko me je večina zaradi poškodb odpisala oziroma nihče resno ni računal name. A bili so ljudje, ki so verjeli, in za njih bom večno hvaležna. 

Nedavno ste sklenili sodelovanje s podjetjem Huawei. Česa se pri tem sodelovanju najbolj veselite?

Tehnologija me vedno bolj navdušuje in sodelovati s podjetjem, ki narekuje trende, je izjemno navdušujoče. Če sem čisto iskrena, se najbolj veselim dobrih slik, ki jih ponujajo Huaweievi telefoni, kot je moj novi Huawei P50 Pro. To me vedno znova impresionira. 

Ko enkrat vklopiš kamero je težko odnehati. Fotografije, video posnetki, različne funkcije fotoaparata in kakovost slik so me povsem prevzeli. Telefon sicer najpogosteje uporabljam za pogovore s prijatelji, torej za uporabo različnih aplikacij, a takoj za tem je fotografiranje in snemanje.

Veselim pa se tudi preizkušanja ostalih naprav.

Ilka Štuhec ima novega partnerja

Ilka Štuhec uporablja najnovejši telefon Huawei P50 Pro, ki navdušuje s svojo zmogljivostjo, vzdržljivostjo, dizajnom in vrhunsko mobilno fotografijo. Huawei je bil ves čas obstoja serije P predan snovanju vrhunske tehnologije kamer in P50 Pro pri tem ni izjema. Je prvi telefon v seriji s sistemom dvojne matrične kamere, ima velik 120-herčni zaslon in dolgotrajno baterijo kapacitete 4360 mAh s podporo hitremu žičnemu in brezžičnemu polnjenju. S tem je brezkompromisen v vseh pogledih in uporabniku na vsakem koraku ponuja kar ta potrebuje.

Kako vidite sodelovanje s podjetjem Huawei, kaj vam to pomeni?

Zelo me veseli, da v meni takšno podjetje vidi zaupanja vredno osebo. Obenem je to tudi zame velika odgovornost. Predvsem pa mislim da smo se našli v skupnih vrednotah in skupnem vodilu po uspehu, vztrajnosti in zmagovalni miselnosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.