Intervju z Romano Pogorelčnik: Ali lahko numerološki izračun vašega imena določuje vašo osebnost?

31. 7. 2014, 12:10 | Scena | Vir: Liza
Intervju z Romano Pogorelčnik: Ali lahko numerološki izračun vašega imena določuje vašo osebnost? (foto: osebni arhiv) osebni arhiv

Romana Pogorelčnik se z numerologijo ukvarja že 13 let in pred tremi leti je zaradi televizijskega oglasa začela pisati knjigo 'Numerologija: tvoje ime, tvoja osebnost?' Čeprav je v knjigi opisanih le sto najpogostejših slovenskih imen, se bo v njej našel vsakdo in si lahko preprosto izračunal vibracijo, ki ga opredeljuje, iz opisa vibracije pa poglobljeno spoznal samega sebe.

Kako ste zašli na pot števil?

Vibracija števila 20 v mojem imenu je bila vsa leta tista, ki me je usmerjala v raziskovanje skrivnosti, v proučevanje nevidnih sil in zato ni čudno, da sem se poglobila tudi v numerologijo. V življenju je mnogo stvari, ki jih naših pet čutov ne zazna, pa vendarle obstajajo.

Ali ljudje danes kaj bolj odprto sprejemajo numerologijo kot na prelomu tisočletja, ko ste se začeli ukvarjati z njo?

Ljudje so vse bolj ozaveščeni, zato tudi vse bolje razumejo tisto, česar pred leti niso sprejemali. Veste, dokler človek ne dobi dovolj informacij o nečem, je skeptičen. Na ta način samo govori, da potrebuje več podatkov. In ko dobi dovolj resnic o nečem, potem enostavno ve, pride do zavedanja o nečem. Jaz imam z ljudmi dobre izkušnje, res pa je, da pridejo do mene vedno ljud­je, ki jih numerologija zanima in verjamejo vanjo.

Kako lahko numerološka analiza pomaga človeku, da se spremeni, da postane boljša oseba?

S samo numerološko analizo stanja človek spozna, kaj je tisto, kar ga je vse življenje podpiralo, in kaj je tisto, kar ga je zaviralo. Ta dejstva si nekdo prizna, nekdo si jih morda ne, ampak vedno je bolje, da spoznamo, kaj nas je delalo nesrečne, saj bomo le tako svoje slabe lastnosti ozavestili. Tako ne bomo več usmerjali svoje pozornosti v tisto, kar je v nas slabo, ampak v tisto, kar je dobro. Biti pa mora v nas tudi želja po spremembi na bolje ter – kar je še pomembnejše – pokazati moramo namero in iti po novi poti.

Do kolikšne mere nas ime, ki so nam ga izbrali ob rojstvu, zaznamuje pri razvoju osebnostnih lastnosti?

Seveda je ime pomembno, pomembna pa sta tudi priimek in datum rojstva.

Starši nam izberejo ime, za katero mislijo, da nam pristaja, pa vendar nam z izborom imena lahko dajo slabo popotnico v svet?

Ime mora biti v harmoniji tako s priimkom kot tudi z datumom rojstva. Starši po navadi dajo otroku ime takšne vibracije, kot jo imajo tudi sami. Včasih pa predlaga ime tudi kakšen sorodnik. Lahko je, na primer, starš rojen petega v mesecu in da otroku ime na vibracijo števila pet, vendar pa to ime ni pravo, če ima v priimku vibracijo števila osem.

Ko se otrok rodi, mu starši dajo dobro ali slabo popotnico, saj mu z imenom in priimkom dajo kodo, po kateri otrok deluje. To je genetika, ki se jo da pozneje tudi spremeniti. Še posebej ženske jo spremenijo, ko se poročijo. Datum rojstva pa ostaja za vedno enak, nespremenjen in nanj ne moremo vplivati. Ta numerološki zapis je kot računalniški program in ta program ves čas živimo.

Ali obstajajo kakšna imena, ki že sama po sebi nosijo slabo energijo?

V zadnjih letih opažam, da je vse več imen na vibracijo števila enajst, zaradi česar so otroci polni stresnega hormona adrenalina in kortizola; to pa povzroča hiperaktivnost in slabe medsebojne odnose. Tudi vibraciji števil osemnajst in devetindvajset sta slabi, zlasti za odnose. Imena na vibracijo števila dvanajst so tudi v porastu in prinašajo čustveno nestabilnost.

Kako naj torej starši izberejo ime za otroka, na kaj vse morajo biti pozorni?

Treba je pogledati harmonijo med imenom in priimkom, potem pa se po posameznih dnevih že vnaprej izračuna, katero ime, katera vibracija je ustrezna na določen dan rojstva. Izračuna se tudi otrokova vizija, saj je priporočljivo, da otrok ni len in da ima jasne cilje.

Je dobro, če otroka poimenujejo po sebi ali po babicah, dedkih oz. drugih prednikih?

Zakaj pa ne, če je vibracija dobra in harmonična s priimkom in datumom rojstva. Navsezadnje smo v preteklosti imeli boljša imena, kot jih imamo zdaj. Takrat so imena izražala moč in jasnost, so pa bila tudi slaba, recimo: Elizabeta, Štefanija, Stanislava, Jožef, Veronika ...

Kaj pa novodobna imena, nekatera so celo težko izgovorljiva – kakšno je vaše mnenje o takšnih imenih?

Vseeno je, ali je ime kratko ali dolgo, domače ali tuje, pomembno je samo, da je v njem dobra energija, prava vibracija.

Kaj pa dejstvo, da starši otrokom dajejo dve imeni, poleg pa še dva priimka – je to dobro ali slabo?

Kadar ima otrok več imen in dva priimka, je z numerološkega vidika vsee­no, pomembno je spet, da je med imeni in priimkoma harmonija. Več ko je imen, lažje je narediti napako. Otrok naj dobi z imenom ali imeni modrost, dobroto, ljubezen, sočutje, zdravje, blagostanje in še kaj dobrega. Nekateri imajo več vzdevkov in to je enako, kot če bi imeli več imen.

Ženske so ob porokah večkrat postav­ljene pred dejstvo, ali zamenjati dekliški priimek ali ga obdržati in mu le dodati možev priimek. Kako naj se ženska odloči, na osnovi česa, kaj je za njo boljše?

Velikokrat mož po nekaj letih zakona reče ženi, da se je spremenila. In ima popolnoma prav. On ostaja enak, ona pa se je spremenila zato, ker se je spremenila vibracija v njej. Posledično pa se je spremenil njun partnerski odnos. Z novim priimkom, tudi če ga je le dodala, je prejela nov program, nova čustva, nova reagiranja, skratka, postala je drugačna oseba.

Ravno zato je treba pred poroko vprašati numerologa, kaj storiti; obdržati star priimek, vzeti moževega ali tega le dodati k dekliškemu. Vedno izračunam tudi partnerici odnos, ki ga bosta mladoporočenca imela. Včasih pa se zgodi, da je vibracija v njunih priimkih enaka, potem pa je vseeno, kateri priimek imeti.

Danes zamenjati ime in priimek ni zapleteno. Kako hitro pa se ob spremembi imena in priimka osebe lahko pokažejo razlike, napredek, spremembe?

Večinoma si ljudje spremenijo ime ali priimek zato, da bi jim bilo bolje. Takrat, ko je želja po spremembi na boljše močna, se človek zavestno odloči, da bo stare, nesrečne vibracije onemogočil. Nove vibracije so mu v podporo, da do spremembe pride prej kot v dveh, treh letih. Če pa bi želel kdo samo preveriti, ali vse to res drži, bi človekova podzavest delovala drugače in bi se nove vibracije 'prijele' šele po več letih. Nekateri ljudje so mi povedali, da so določene stvari začutili že po nekaj tednih. Pomembno pa je tudi to, kdaj delamo to spremembo in kdaj podpišemo odločbo o novem imenu. Vse to moje stranke izvedo pri meni.

Kaj pa je bil povod za pisanje vaše knjige Numerologija: tvoje ime, tvoja osebnost?

Knjigo sem napisala že pred tremi leti, ko sem po televiziji gledala oglase, ki so nagovarjali ljudi, da naj napišejo sms in da bodo izvedeli, katero ime dati otroku. In ko so prikazali na ekranu rešitev, recimo: mama je Irena, oče Janez, sinu pa naj dajo ime Miha, me je kar pogrelo, in sem si rekla, da se kaj takšnega ne sme dogajati. Otrok mora prejeti dobre blagoslove, ne pa že kar ob rojstvu kup težav.

Kako naj ljudje uporabljajo vašo knjigo v vsakdanjem življenju, kako si z njo lahko pomagajo?

V knjigi je opisanih sto najpogostejših slovenskih imen, ker pa sem vibracijam dala imena, bodo opis svojega imena v knjigi našli prav vsi. Na koncu knjige je seznam vseh imen z opisom njihovega števila in na kateri strani najdejo svoj opis. S kaldejsko abecedo pa si vsakdo lahko izračuna priimek in datum rojstva ter si tudi prebere, kaj ta vibracija pomeni zanj.

Knjiga je enostavna za uporabo, vendar jo je treba začeti brati na začetku. Iz opisa svoje vibracije bo vsakdo ugotovil, kateri del telesa je bolj ogrožen, katera so njegova srečna števila, njegove barve ... Najpomembnejše pa je, da ljudje pridejo do določenega spoznanja, saj bodo tako reagirali na nov način, razmišljali bodo drugače in bolj bodo spoznavali same sebe.

V knjigi razkrivate tudi zanimivosti, kot na primer: kaj se da o slovenskem narodu razbrati iz analize imen, ki se v Sloveniji pojavljajo najpogosteje, pa numerološko analizo Slovenije in Jugoslavije ...

Res sem se malo poigrala s statistiko in ko sem videla, kakšne rezultate sem dobila, mi je postalo marsikaj bolj jasno glede Slovenk in Slovencev; zakaj se odločamo tako, kot se, zakaj so moški vse bolj poženščeni in ženske vse močnejše. Neko podobnost pa sem našla tudi med Jugoslavijo in Slovenijo.

Vi ste tudi astrologinja, kako se numerologija in astrologija lahko prepleteta?

Simboliko iz numerologije in astrologije uspešno prepletam in berem njuno govorico. To je tako, kot da bi imela dva otroka in obema namenjam pozornost, ne le enemu.

Napisala: Liza Metkovič

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri