Intervju z ustvarjalko Živo Gedei

13. 4. 2014, 15:13 | Scena | Vir: Liza

              Intervju z ustvarjalko Živo Gedei (foto: goran antley) goran antley

Živa je simpatično dekle, ki rada ustvarja, se smeji, predvsem pa uživa življenje vsak dan posebej.

Kdo si, kaj počneš in v čem uživaš?

Hm, kaj bi sploh povedala? Sem čisto navadna punca. Ime mi je Živa, stara sem 22 let (in pol, ja, še vedno štejem polovičke), uživam v tisoč stvareh, ki jih tudi delim na svojem blogu. Po dolgem času sem se naučila uživati v življenju, želim preizkusiti tisoč stvari, doživeti vse, o čemer že dolgo sanjam. Počasi so se mi sanje začele izpolnjevati.

Od kod želja oz. klic po pisanju bloga?

Pravzaprav se je začelo kar smešno, z objavljanjem manikir na spletnem forumu. Iz tega se je razvila želja po svojem kotičku na internetu, prostoru, kjer bi lahko delila svoja mnenja in fotografije. Pisanje me je veselilo od nekdaj, čeprav sem se našla bolj v kreativnih vodah, sčasoma pa je prišla tudi ljubezen do fotografije, ki sem se je 'nalezla' od očeta in strica.

Koliko časa ga že imaš?

Uf, pred tem sem pisala še na nekem drugem naslovu – vsega skupaj približno štiri leta. Nothin' Fancy. Really. pišem zdaj tretje leto.

Kaj je tisto, kar ti daje izzive za naprej?

Najbolj me seveda razveselijo komentarji, veselje bralcev, ko objavim kaj novega. Zelo pa me navdihuje tudi pogled nazaj, ko vidim, kaj vse sem dosegla in kako sem izboljšala svoj blog, pisanje, fotografiranje ... Idej imam vedno toliko, da se je kar težko odločiti, o čem pisati in kaj početi tisti dan. Veseli me tudi odkrivanje novih hobijev – iz dekleta, ki ni znalo speči niti jajca, sem sčasoma začela pisati svoje recepte, pripravljati lastne projekte DIY ... Navdušuje me vse, kar je novo in česar se lahko naučim.

Pod katerim imenom te lahko najdemo na spletu?

Pišem kar pod svojim pravim imenom, Živa Gedei, in pa seveda pod imenom bloga Nothin' Fancy. Really. Včasih je malo nadležno imeti tako težko izgovorljivo ime, ampak se mi zdi pomembno, da mu ostanem zvesta.

Kateri so tvoji trenutni projekti? Sušlja se namreč, da boš v kratkem pisala še en blog.

Velikokrat sem že razmišljala, da bi blog ločila na več različnih strani – za knjige, lepoto, modo in dom. Ampak konec koncev se mi zdi, da je blog prav takšen, kot je, resničen odsev moje osebnosti. V njem se skrivajo vsi moji interesi, moje strasti, vse, kar me zanima. In prav to je tisto, kar ga dela drugačnega. Glede projektov v prihodnosti pa si želim predvsem snemati več videov na YouTubu – nekaj, kar me zelo zanima, ampak se sama sebi zdim grozno lesena pred kamero.

Nam lahko zaupaš bolj natančne informacije, kaj lahko pričakujemo?

Pisanje je bilo vedno moja prva ljubezen, zato bi se mi uresničile sanje, če bi lahko objavila knjigo. Včasih sem se omejevala na leposlovje, danes pa bi z veseljem objavila tudi kuharsko knjigo, kaj s podvigi DIY, o stilu, karkoli, samo, da lahko pišem!

Kaj nas bo po tvojem mnenju najbolj pritegnilo?

Upam, da bo na YouTubu prav vsak video, ki ga bom objavila, zanimiv. Načrtujem nakup malo boljšega fotoaparata, zato bi že to moralo pomagati pri ogledu. Upam, da vam bodo všeč videi o knjigah, kuhanju, projektih DIY, lepoti ... Imam ogromno idej, ki jih je treba samo napisati ali posneti. Zelo se veselim še enega projekta, ki ga načrtujem že dlje časa – rada bi naredila nekakšen video in pisan vodnik po trgovinah v Ljubljani, kje kaj kupiti, kaj se splača, cene, moji najljubši izdelki ... Mislim, da bi bilo to super!

Kako pogoste bodo objave?

Na blogu poskušam objavljati vsak dan, ampak v povprečju imam približno 3 do 4 objave na teden. Kar se pa tiče YouTuba, bi rada posnela dva videa na teden, ampak je to trenutno kar neizvedljivo.

Kaj je tisto, kar te osrečuje?

Osrečujejo me majhne in velike stvari v mojem življenju. Če sem lahko za trenutek osladna, moram povedati, da je na prvem mestu gotovo fant Tilen, ki mi polepša prav vsak dan in je moje življenje obrnil na glavo. Osrečijo pa me tudi malenkosti – najljubša pesem, prijazen e-mail, jutranje palačinke, dobra knjiga ...

Sreča in veselje sta povsod okoli nas ... Kateri pa je najpogostejši razlog za tvoj nasmeh na obrazu?

Malo se bom ponovila in spet omenila fanta. Joj, sem že dolgočasna, a ne? Na splošno me v dobro voljo in smeh spravljajo prijatelji in družina. Najlepše mi je, ko smo vsi skupaj.

Če bi morala izpostaviti tri razloge za smeh, kateri bi to bili?

Začne se že zjutraj, ko tečem do pritličja, kjer me čaka poštar z novim paketom. Nasmejim se, ko zagledam nov e-mail. Razveseli me, ko mi nekdo brez posebnega razloga podari nasmeh. Malenkosti so tiste, ki mi največ pomenijo.

Kaj meniš o današnjih odnosih, se ljudje dovolj smejijo ali bi se lahko še bolj?

Mislim, da je naš svet preveč negativen. Velikokrat se nam zdi, da je vse temno in črno in žarkom svetlobe sploh ne dovolimo, da bi nam polepšali dan. Zdi se mi, da moramo temne misli včasih odriniti na stran in narediti prostor za vse lepe trenutke, ki jih je v življenju ogromno, če jim le dovolimo na plano.

Nasmeh na obrazu pove več, kot ...

... to, kaj imaš oblečeno, kakšna je tvoja frizura in ličila, postava, denarnica ... Pove, da je tvoje življenje lepo in da želiš to srečo deliti z drugimi.

Sreča je ...

... jutranje zbujanje poleg najljubše osebe na svetu.

Tvoj recept, ki privabi nasmeh na obraz nekoga drugega.

Če gre za popolnega neznanca, se pogosto nasmehnem. Včasih ljudje odreagirajo precej zmedeno, ker niso navajeni, potem pa le dobiš kakšen obotavljajoč se nasmeh nazaj. Znance in prijatelje pa poskušam nasmejati s svojim smislom za humor (ali pomanjkanjem le-tega, odvisno koga vprašate).

Povezave do družbenih omrežij

Facebook: https://www.facebook.com/nothinfancyreally

Blog: http://nothinfancyreally.blogspot.com/

Youtube: https://www.youtube.com/user/nothinfancyreally