N.Z. | 11. 5. 2022, 13:25

»It is I, Leclerc!«: poslovil se je priljubljeni igralec iz kultne serije 'Allo, 'Allo

profimedia

Umrl je igralec, ki je svojo svetovno slavo dosegel z likom gospoda Leclerka in zdaj že ponarodelega predstavljanja.

Igralec Robin Parkinson, ki je gledalcem bolje znan kot Ernest Leclerc iz britanske humoristične serije 'Allo, 'Allo je preminil v svojem 92. letu starosti.

Parkinson je Leclerca igral v epizodah, ki so jih snemali leta 1991 in 1992. Takrat je v tej vlogi zamenjal kolega Jacka Haiga, ki je umrl let 1989.

Njegova kolegica iz istega šova Vicki Michelle, ki je v 'Allo, 'Allo igrala seksi natakarico Yvette (ta je, kot oboževalci serije dobro vedo, ob strani ljubimkala z glavnim junakom Renejem), je na pogrebu v čast Parkinsonu povedala, da je ’bil resnično ljubek človek’.

Igralec je bil tudi sicer znan po svojih vlogah v komedijah, med katerimi so: Dad's Army, The Young Ones, Rising Damp, Hi-de-Hi! in The Two Ronnies.

V osmrtnici, ki ga je objavila njegova družina, je bilo mogoče brati: »Robin Parkinskon, igralec, ki je znan po 'Allo, 'Allo, posodil pa je tudi svoj glas otroškemu šovu Button Moon, je mirno in za vedno zaspal v svojem 92. letu. Z njim sta bili do njegovega zadnjega diha soproga in hči.«

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.